Rundveehouderij

Nieuws

Topman van Danone schuift op

Parijs – CEO Franck Riboud van Danone draagt de dagelijkse leiding van die onderneming over aan de huidige tweede man Emmanuel Faber. Riboud wordt zelf voorzitter van de Raad van Bestuur, een functie die Danone tot nu toe niet kende.

De 58-jarige Riboud, zoon van de oprichter van het bedrijf, staat al achttien jaar aan de top en werkt dertig jaar bij de onderneming van zijn familie. De nieuwe organisatie wordt ook op zijn voorstel ingevoerd. Door zich minder met de dagelijkse gang van zaken bezig te houden, hoopt Riboud zich beter te kunnen concentreren op de strategische toekomst van de onderneming en ook meer tijd te hebben om zijn eigen opvolging aan de top goed voor te bereiden. De nieuwe CEO Emmanuel Faber werkt sinds 1997 bij de Franse groep. Hij stond onder meer aan de leiding van de Chinese dochter tijdens een slecht afgelopen avontuur met het Chinese Wahaha. In het kader van de nieuwe structuur vertrekt de huidige derde man, Bernard Hours.

Bij Danone wordt ontkend dat Riboud aan de kant is geschoven vanwege de verslechterende situatie bij de onderneming. ''In tegendeel, de bestuursraad heeft hem de functie van haar voorzitter gegeven en ook de strategische toekomst van het bedrijf toevertrouwd,'' aldus een woordvoerder. Danone, dat ook sterk aanwezig is in ons land, zag de nettowinst over de eerste helft van dit jaar met 11,5 procent dalen. Riboud kondigde eerder een grote reorganisatie aan maar heeft daarover tot nu toe geen verdere details naar buiten gebracht. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.