Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Teus Dekker nieuwe voorzitter Limousinstamboek

Broekland – Teus Dekker is gekozen tot voorzitter van het Limousinstamboek. Met 30 stemmen liet hij de voorgedragen kandidaat van het bestuur, Kees Hietberg, achter zich. Hietberg kreeg van 24 leden de voorkeur. Deze uitslag is voor Dekker een teken dat er veel vertrouwen is in hem als voorzitter.

Dekker zegt de komende tijd te gebruiken om het vertrouwen van het bestuur en de leden te winnen. Hij heeft een bestuursplan neergelegd wat daarvoor de leidraad gaat zijn. Een aantal onderwerpen, zowel bestuurlijk als foktechnisch, wil hij concreet gaan aanpakken. Professionaliteit is bij Dekker het sleutelwoord. Daarbij is kwaliteit belangrijker dan snelheid, benadrukt de nieuwe voorzitter. Hij wil de banden met de Franse en Britse stamboeken versterken, zoals bij projecten rondom genomics.

De verkiezing van Dekker was niet onomstreden. Het stamboek kampt al enkele jaren met bestuurlijke problemen. Dekker was vanaf de zijlijn altijd kritisch en heeft in het verleden met een deel van de leden eigen keuzes gemaakt, zoals nauwere contacten met het Britse Limousinstamboek.

Alina Boerma, secretaris van het stamboek, geeft aan dat de komende maanden cruciaal zijn om het vertrouwen te herstellen. Ze benadrukt dat veel leden bij het stamboek geen gedoe willen en dat het voor hen naast de fokkerijaangelegenheden ook gewoon een leuke club moet zijn. Hietberg betreurt het feit dat hij niet gekozen is, maar wenst Dekker veel succes.

Rene Stevens

Laatste reacties

  • cocoma

    Teus Gefeliciteerd!

  • famtillemans1

    Teus gefeliciteerd . Je kunt het 100% zeker .

Of registreer je om te kunnen reageren.