Rundveehouderij

Nieuws 1287 x bekeken 2 reacties

SKV verbiedt opzet kalveren uit deel Estland

Zeist- De opzet van kalveren uit de districten Valga en Viljandi in Estland is met onmiddellijke ingang verboden.

Dit heeft de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) besloten. Reden is dat in de betreffende gebieden Afrikaanse Varkenspest (AVP) is vastgesteld. Eerder werd om die reden al de opzet van kalveren uit delen van Letland, Litouwen en Polen verboden.

Voor kalveren uit anderen delen van Estland gelden aanvullende importeisen. Enkele daarvan zijn: de vleeskalveren zijn niet afkomstig uit het risicogebied en zijn niet aanwezig geweest op een controlepost of verzamelplaats in het risicogebied en het paspoort van ieder kalf uit Estland dient digitaal aan de SKV te worden verstrekt, en de vleeskalveren worden rechtstreeks vanaf de verzamelplaats naar de vleeskalverhouderij getransporteerd en per vervoerseenheid in één keer gelost. Ook moeten extra hygiënemaatregelen (reiniging en ontsmetting vervoermiddelen) in acht worden genomen, en vleeskalveren mogen alleen van het bedrijf worden afgevoerd naar de slachterij.

Laatste reacties

  • aejp.poels

    stop het binnen slepen van ziektes, stuur een vrachtwagen melkpoeder

  • detelg1

    Dat de kalversector hier meedenkt met de varkenssector. Daar kunnen we in de varkens nog wat van leren. Het heeft natuurlijk ook met eventuele imago schade van hun kant te maken maar, petje af. Laat de nieuwe POV hier een voorbeeld aan nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.