Rundveehouderij

Nieuws

Danone voelt nog pijn van recall

Auckland – Danone Nutricia ondervindt nog steeds hinder van de recall als gevolg van het botulisme-alarm bij Fonterra afgelopen jaar.

Dat zegt directeur Australië en Nieuw-Zeeland Corine Tap in de New Zealand Herald. De Franse zuivelonderneming zag zich genoodzaakt 67.000 blikken babyvoeding uit de schappen te halen, vanwege het achteraf valse botulisme-alarm.

Danone beëindigde eerder dit jaar haar contract met Fonterra en koopt haar ingrediënten nu in bij andere partijen in Nieuw-Zeeland, Australië en Ierland. In Nieuw-Zeeland besloot de onderneming tot de aankoop van twee eigen zuivelbedrijven. De Franse zuivelgigant wist tot nu toe geen overeenstemming te bereiken met Fonterra over een eventuele schadevergoeding. Het wachten is nog op een uitspraak van de rechter.

Of registreer je om te kunnen reageren.