Rundveehouderij

Nieuws 2345 x bekeken 13 reacties

'Wolven doden runderen in Cuxhaven'

Cuxhaven - In het Noord-Duitse Cuxhaven zijn waarschijnlijk twee jonge runderen in de wei gedood door wolven. Dat meldt de Norddeutsche Rundfunk (NDR).

Volgens de wolvendeskundige van het district in kwestie bestaat er nauwelijks twijfel. "Ik heb DNA-proeven genomen, de kadavers onderzocht en heb de omgeving bekeken. De sporen wijzen eenduidig op grote hondachtige dieren", aldus de expert. Het zou voor de deelstaat Nedersaksen het eerste geval van wolfschade zijn. Het gedode jongvee was tien maanden oud en de dieren hadden een gewicht van ruim 250 kilo. Over vier weken kan definitief uitsluitsel worden gegeven of  inderdaad wolven verantwoordelijk zijn geweest.

Laatste reacties

 • vandenbrandcv1

  leuk een paar wolfjes die hier het vee verminken, en door de afrastering de straat op jagen. degene die voor introductie van de wolf zijn, hebben meestal zelf niets te makken

 • koestal

  Marianne zal het wel goed vinden ,net als de toestanden in de Oostvaardersplassen

 • koestal

  De provincie Drenthe wil ook grote herten toelaten,er moeten zeker eerst een paar dodelijke verkeersongelukken gebeuren met dit grootwild ,voordat men de consequenties ziet

 • agratax2

  @koestal. Hopelijk weten de wolven, als ze in Nederland komen, dat ze rechtstreeks naar de OVP moeten omdat daar te veel grazers zijn en ze dan ook ongehinderd kunnen dineren. Daar komt bij dat als het goed inkleden ze netjes via ecoducten ongehinderd in de OVP kunnen aankomen. Ze zullen geen verkeeshinder hebben.

 • T@deler

  Wim Verseput je overdrijft:
  Geen tien maar twee verscheurde runderen.

 • somporn

  Toch maar eens het jachtgeweer weer voor de dag halen.
  Ongenodigde gasten moeten maar bij Marianne aanschuiven,misschien heeft ze nog wel een paar vega-burgers over.

 • Elevage

  aan het begin van het artikel staat het woord 'waarschijnlijk' op de verkeerde plek: waarschijnlijk 2 jonge runderen................. dus ze weten nog niet of het runderen zijn of niet ;-)

 • alco1

  Elevage. Er staat geen punt of komma achter runderen, dus door lezen en er staat: 'Gedood door wolven'.

 • Mozes

  @agratax #4, voor de wolven heeft het geen zin dat ze naar de OVP gaan: ze vinden daar alleen maar dieren die vel over bot zijn, en waar dus niets eetbaars meer aan zit.

 • info48

  Klopt Mozes; Wolven hebben ook een 'honden geloof' : het vlees liever dan de botten.

 • veldzicht

  Mozes, er moeten nog wat hyena,s bij die lusten ook botten.

 • Ik hoop dat de Wolven doorlopen naar Marianne Timmer en de regering.
  Daar vinden ze vast iets.

 • PetervanKempen

  Ik las net weer over de heffing voor schade taxatie kosten dekking van 300Euro die het Fauna fonds heeft besloten op aandrang van ged Kramer, die op Ganzen schade wil bezuinigen. Als je dan als Boer een of twee lammeren verliestv aan de wolf of aan vossen, dan heb je schade, maar goed eerst bewijzen, stel dat je gaat aanvragen moet je eerst 300 betalen dat waren die lammeren toch waard?
  heb je nog niks. Of kosten lammeren meer dan 300 euro? ik geloof het niet . Deskundigen? wat kost een lam wat kost een kalf?
  Zeker weten doe wel dat je (bijna) niets hebt aan het Fauna fonds want je moet (bijna) evenveel dokken als wat je schade is. Geen claims indienen, dus, en hopla het 'probleem'bestaat niet . makkelijk he?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.