Rundveehouderij

Nieuws

Nieuwe onderzoekscentrum Nutreco

Amersfoort – Nutreco investeert ruim 1 miljoen euro in een nieuw onderzoekscentrum gericht op kalveren en vleesvee in Boxmeer.

De voerleverancier wil hiermee haar positie op de mondiale markt voor diervoeding voor rundvee versterken. De opening van de nieuwe faciliteit, die plaats gaat bieden aan 160 kalveren en 80 vleeskoeien, staat gepland voor de eerste helft van 2015.

Nutreco verwacht dat de vraag naar diervoeders en met name diervoeders die de prestaties van dieren verhogen, de gezondheid van dieren ondersteunen en bijvoorbeeld ook het gebruik van antibiotica kunnen terugdringen, gaat toenemen tegen de achtergrond van een groeiende wereldbevolking en schaarste van grondstoffen.

Het nieuwe Calf and Beef Research Centre gaat ook een belangrijke bijdrage leveren aan LifeStart, een nieuw voedingsprogramma voor kalveren dat Nutreco in oktober lanceert. LifeStart moet volgens een woordvoerder vooral gezien worden als platform om onderzoekresultaten en kennis te delen. Nutreco, sterk aanwezig op de markt voor melkvervangers,  signaleert in aanloop naar afschaffing van de melkquotering een grote vraag bij melkveehouder naar kennis op het gebied van voeders voor jongvee.

Met een intensivering van het onderzoek naar vleesvee wil Nutreco haar positie in het vleesveesegment uitbreiden naar de groeiregio's Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika.

Vorig jaar opende Nutreco het vernieuwde Swine Research Centre (SRC) in Boxmeer. De nieuwe faciliteit voor rundvee komt naast het SRC.  Ook het in Boxmeer gelegen melkveeproefbedrijf van Nutreco, de Kempenhof, wordt gehandhaafd. Wereldwijd telt Nutreco 11 onderzoekscentra met ruim 250 werknemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.