Rundveehouderij

Nieuws 1256 x bekeken 4 reacties

Herkomst Schmallenberg blijft onduidelijk

Wageningen – Een internationale studie heeft de herkomst van het Schmallenberg-virus niet kunnen vaststellen.

Wel kan op basis van technische en wetenschappelijke studies geconcludeerd worden dat het virus met name infecties veroorzaakt in zowel gehouden als wild levende herkauwers. Runderen en schapen zijn waarschijnlijk de meest gevoelige diersoorten voor infecties. De conclusies komen uit een onderzoek uitgevoerd door een vijflandenconsortium van veterinaire onderzoeksinstituten onder coördinatie van het Centraal Veterinair Instituut, onderdeel van Wageningen UR. Het Schmallenberg-virus werd voor het eerst gezien in Europa in 2011.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Waar smallenberg vandaan komt weet wageningen niet maar wel hoeveel water een kg rundvlees kost en meer van die onzin.

 • info48

  Geconcludeerd kan worden dat het virus met name in zowel gehouden als in het wild levende herkauwers veroorzaakt............goh.....slim hoor..... de vraag was toch waar komt het vandaan? zou het misschien, eventueel met een héél kleine kans op waarschijnlijkheid ook mogelijk kunnen zijn dat de gehouden dieren het virus gekregen hebben van de hertjes....of andere in het wild levende herkauwers????? of is dit weer heel hard vloeken in onze 'natuur en diervriendelijke' KERK ?? en mag Wageningen dit absoluut niet zeggen op straffe van geen vervolg onderzoeken ( geld) ?????????????

 • Burnetti

  Wat ik om me heen hoor is dat het gebruikelijk is dat een virus pas ontdekt wordt nadat het al een langere tijd aanwezig is. Het virus circuleerde al een aantal seizoenen. De abortussen in jaren ervoor werden overschaduwd door Q-koorts en niet als bijzonder waargenomen.

  Bij runderen stond de diarree voorop en die er de jaren er voor ook was door een andere ziekteverwekker. Diarree door Schmallenberg viel in de jaren ervoor niet op.

 • Tiny1946

  Gewoon een vaccin maken dan is de zaak opgelost in England is dat vaccin waarom hier niet?????

Of registreer je om te kunnen reageren.