Rundveehouderij

Nieuws

Cono maakt testkaas nieuwe fabriek

Westbeemster - Kaasmaker Cono heeft eind vorige week de eerste testkaas geproduceerd in de nieuwe kaasmakerij. De nieuwbouw daarvan bevindt zich in de laatste fase.

De eerste kaas volgt 22 maanden na het slaan van de eerste paal. Dat is een relatief lange tijd. Het gaat echter ook niet om een normale standaard kaasfabriek, stelt operationeel directeur Wim Betten van Cono. "De kaasmakerij is Cono-specifiek gebouwd en ingericht om kaas te kunnen maken volgens onze specificaties".

Vrijdag is volgens kaasmaker Marco Hoebe het begin van twee à drie uitproberen, bijstellen en oefenen om dezelfde smaak en smedigheid te krijgen als die uit de huidige kaasmakerij. Algemeen Directeur Eric Hulst: "Als we definitief overgaan van oud naar nieuw moet je het verschil niet meer kunnen proeven."

Of registreer je om te kunnen reageren.