Rundveehouderij

Nieuws 643 x bekeken 1 reactie

Belgisch melkquotum toch niet overschreden

Leuven - Waar het in maart nog zo leek dat het Belgisch nationaal melkquotum werd overschreden, is dit toch niet het geval.

Nooit eerder is met zoveel spanning uitgekeken naar de definitieve afrekening. De gunstige melkprijs stuwde de melkproductie omhoog en sinds september vorig jaar werd de overschrijding van het quotum duidelijker. Dit resulteerde in de oproep om minder melk te produceren, deze blijkt niet aan dovemansoren gericht te zijn geweest. Niemand in België is een boete (superheffing) verschuldigd aan het Europees Landbouwgarantiefonds. Dat meldt de Belgische land- en tuinbouworganisatie Boerenbond.

Eén reactie

  • FIEN

    wel een groot verschil op ons bedrijf nu we geen superheffing moeten betalen. En als we nu nog een vetcorrectie kunnen bekomen voor 2014-2015 hebben we een echte zachte landing naar 2015.
    Ik vindt het wel jammer dat onze concullega's ,die 5 kilometer van ons wonen(Nederland) wel een superheffing aangesmeerd krijgen.En dit terwijl het Europees quotum lang niet vol is.Dit is een regelgeving van de Europese zakkevullers.

Of registreer je om te kunnen reageren.