Rundveehouderij

Nieuws 546 x bekeken

Arla verkoopt verliesgevend emballagebedrijf

Aarhus - Zuivelconcern Arla doet zijn bedrijf van verpakkingsmaterialen Danapak van de hand aan Schur Flexibles Group in Oostenrijk.

Danapak maakt verpakkingsmateriaal voor niet alleen Arla, maar ook voor voedingsfabrikanten, waaronder Nestlé, en de farmaceutische industrie. Dit heeft de afgelopen 10 jaar geen cent opgeleverd. Integendeel, in die periode heeft het bedrijf bij elkaar een verlies geleden van ruim 19 miljoen euro, zo laat Arla weten. Het concern was sinds 2009 alleen-eigenaar van Danapak. Het bedrijf behaalde een omzet van zo'n 50 miljoen euro. Voordien was het een bedrijf van de gezamenlijke Deense zuivel, zij het door de jaren heen van verschillende eigenaren. De verkoop is tevens een schakel in de strategie van Arla om zich geheel te concentreren op de zuivelproductie.

Of registreer je om te kunnen reageren.