Rundveehouderij

Nieuws 1862 x bekeken 1 reactie

Zwitserland boekt melkvee als vleesvee

Bern - In Zwitserland zijn zo'n 13.000 melkkoeien geboekt als vleesvee. Dat meldt de Landwitschaftlichter Informationsdienst (LID).

In het westen van Zwitserland zijn vorig jaar de bedrijfsgegevens opnieuw ingelezen. Alle bedrijven met rundvee zijn toen per abuis geboekt als gemengde bedrijven met melkvee én vleesvee. Sindsdien zijn alle melkvaarzen die voor de eerste keer kalfden geboekt als vleeskoe in plaats van melkkoe.

De fout kwam aan het licht omdat de totale melkleverantie in Zwitserland toenam, terwijl het aantal melkkoeien steeds verder afnam. In het begin waren de verschillen nog klein en werden de hogere melkleveranties nog toegeschreven aan een hogere producerend vermogen per koe en het feit dat door de hoge melkprijs minder melk naar de kalveren gaat. Maar omdat het verschil steeds groter werd was dat niet meer verklaarbaar uit deze twee factoren. Inmiddels is de fout hersteld en passen de melkleveranties weer beter bij de gemiddelde productie per koe.

Eén reactie

  • farmerbn

    Is dit fraude en wie heeft hiervan geprofiteerd? Moesten wij eens doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.