Rundveehouderij

Nieuws 1805 x bekeken 1 reactie

Prijsdaling op Fonterraveiling weer groot

Boston – De beursindex op de internetveiling voor zuivelproducten van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra, de Global Dairy Trade, daalde dinsdag 1 april met 8,9 procent. Dit is conform de verwachtingen die werden uitgesproken over de ontwikkeling van de internationale zuivelmarkt, na de vorige veiling op 18 maart. Destijds zakten de prijzen ook flink, maar minder hevig dan nu.

Vollemelkpoeder bracht gisteren 4.033 dollar per ton op (2.927 euro), een daling met 406 dollar. Dat is volgens de index 8,4 procent minder dan half maart. Mageremelkpoeder zakte qua opbrengst 9,6 procent naar 4.126 dollar (2.992 euro). Boterolie, dit seizoen lange tijd sterk in prijs gestegen, zakte qua opbrengst met 538 dollar naar 4.062 dollar per ton (2.946 euro). Ook de andere, in kleinere volumes verhandelde, producten scoorden verlaagde opbrengsten, met uitzondering van rennet caseïne (+5,5 procent naar 11.105 dollar per ton, ofwel 8.053 euro).

De veiling nam ditmaal nog geen twee uur in beslag, er is 39.635 ton zuivel verhandeld, een fractie meer dan op 18 maart.

Eén reactie

  • Gerjo-Kompier1

    Je zou hopen dat deze daling een 1 april grap is.

Of registreer je om te kunnen reageren.