Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

NVWA haalt vleesvee op vanwege verwaarlozing

Utrecht - Bij een 56-jarige vleesveehouder uit Rilland zijn woensdag bijna 250 Blondes d'Aquitaine in beslag genomen en afgevoerd. De boer is aangehouden.

Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend gemaakt. Reden is dat hij zijn afspraken niet nakomt. De veehouder is namelijk een bekende van de NVWA en een recidivist. In maart nam de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) al enkele zieke koeien in beslag. Er is toen een behandelplan opgesteld, maar de veehouder kwam zijn toezeggingen niet na. Volgens de NVWA werden de dieren slecht verzorgd, liepen ze kreupel en hadden ze doorligplekken.

Tijdens het eerdere bezoek in maart was de veehouder ook al aangehouden. Dat was omdat hij ambtenaren van de NVWA geen toegang wilde verlenen tot zijn bedrijf. De zorg voor de overgebleven koeien is toen overgedragen aan een familielid van de eigenaar. Ditmaal zijn de runderen afgevoerd naar een opvangadres elders.

De veehouder ging in het verdere verleden ook al in de fout. Tussen 1995 en 2005 had hij een boerderij bij Kwadendamme. Daar kreeg onder meer te maken met een rattenplaag omdat de mest niet werd opgeruimd en kadavers op het erf werden gegooid.

Laatste reacties

 • LUCTOR

  Dit soort mensen hoeven denk ik niet van de beesten te leven en houden ze denk ik om hun boeren imago in stand te houden.Hoe zouden deze personen hun papier winkel voor elkaar hebben?

 • Elevage

  deze mensen hebben heel hard hulp nodig!
  Zo kan het niet verder, niet voor het vee, maar zeker niet voor de boer

 • jdekorte

  Wat zo ontzettend jammer is bij dit soort acties is dat de burger een verkeerd beeld voorgeschoteld krijgt van de agrarische sector.
  De veehouder zal vast niet alles op orde hebben, en er zijn vast zaken die echt niet door de beugel kunnen, maar 250 verwaarloosde runderen is absoluut onzinnige praat.
  Op de filmpjes die ik gezien heb gemaakt tijdens het laden van de dieren is er niets aan de hand, de beesten zijn keurig schoon, in goede conditie en kerngezond. Als ze werkelijk geen droge ligplekken hebben en ernstig ondervoed zijn zien ze er echt niet zo uit. Dat er op zo'n koppel een paar ziek zijn is logisch. Als je 250 mensen op een dorp gaat screenen zijn er ook enkele ziek.
  Media geef aub eens een eerlijk beeld. Hier worden gewoon keiharde leugens de wereld ingeholpen.
  Anderzijds verziekt zo'n man het voor de hele sector, zou je niet moeten willen, en (aangezien ik hem ken) het is niet voor de eerste keer.

 • farmerbn

  Waarom is dit nieuws? Er staat toch ook niet in de krant dat er twee bouviers in een flatje slecht verzorgt worden of een goudvis te weinig water heeft in de kom? De NVWA hoeft dit toch niet naar buiten te brengen tenzij ze een hekel hebben aan boeren.

 • Demeter Griend

  Genoeg gepamperd afwerken met zulke boeren.
  Laat ze 1st maar eens een diploma halen met een goeie stage erbij.
  Moet gewoon afgelopen zijn, het kan toch niet zo zijn dat ze altijd maar weer door kunnen gaan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.