Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Frankrijk schaft runderpaspoort voor binnenland af

Parijs – Voor runderen die binnen Frankrijk vervoerd worden, is binnenkort geen runderpaspoort of diergezondheidsverklaring meer vereist. De benodigde gegevens zijn dan beschikbaar in een database waar kopers, verkopers of handelaren kunnen controleren of aan de vereisten is voldaan. Dat heeft minister Stéphane le Foll van landbouw afgesproken in een kaderovereenkomst met de betrokken organisaties binnen de veehouderij.

In Frankrijk worden jaarlijks zo'n 30 miljoen vervoerbewegingen met runderen gemaakt. Op dit moment is daarbij steeds een aantal papieren documenten vereist maar dat wordt naar het voorbeeld van een aantal andere Europese landen, waaronder ons land, vervangen door elektronische informatie. "De nieuwe regeling is tegelijkertijd eenvoudiger en meer betrouwbaar en brengt minder administratieve lasten met zich mee", aldus de bewindsman. Het proces zal 1,5 miljoen euro kosten waarvan 80 procent wordt betaald door het ministerie van landbouw en de rest in eerste instantie door een aantal organisaties op het gebied van de landbouw en veehouderij.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Zullen er ook ambtenaren weggaan die nu niets meer te doen hebben?

 • Elevage

  die gaan over naar de franse versie van NVWA ;-)
  om te kijken of alles wel klopt hahahah

 • koestal

  kan best als het maar een gesloten systeem is en er geen runderen gaan zweven

Of registreer je om te kunnen reageren.