Rundveehouderij

Nieuws

Britten exporteren meer lamsvlees

Londen – Groot-Brittannië heeft met de uitvoer van 103.176 ton bij de export van lams- en schapenvlees vorig jaar voor het eerst de grens van 100.000 ton kunnen passeren.

Die uitvoer lag daarmee ook 9 procent boven het niveau van 2012. Vooral landen buiten de EU namen meer af, waarbij het totale volume hier groeide met 44 procent naar 17.631 ton. Tot de verre exportmarkten waar de Britten meer af konden zetten, behoren onder meer Hongkong en Ghana. Binnen de EU blijft Frankrijk verreweg de belangrijkste afnemer. De Fransen kochten vorig jaar 53.814 ton Brits lamsvlees, dat is 3 procent meer dan in 2012. Verder zat er ook een sterke groei in de handel naar Denemarken, Noorwegen, Duitsland en België.

Of registreer je om te kunnen reageren.