Rundveehouderij

Nieuws 564 x bekeken

Bongrain ziet omzet stijgen

Parijs – Het Franse kaas- en zuivelconcern Bongrain heeft de omzet vorig jaar met een kleine 8 procent zien toenemen naar ruim 4,4 miljard euro.

De groei komt met name uit de andere zuivelactiviteiten dan kaas waar de omzet met bijna 15 procent toenam naar 1,79 miljard. Dat is vooral te danken aan de gunstige ontwikkelingen voor dergelijke producten op de wereldmarkt. De kaasdivisie kon de verkopen echter ook met goed 3 procent doen toenemen naar ruim 2,7 miljard euro. Hier meldt Bongrain met name in West-Europese landen goede zaken gedaan te hebben. Een deel van de omzetgroei in beide activiteiten is toe te schrijven aan de overname enkele andere bedrijven waaronder de zuivelcoöperatie Terra Lacta die in oktober vorig jaar werd ingelijfd.

Of registreer je om te kunnen reageren.