Rundveehouderij

Nieuws 2863 x bekeken 4 reacties

Toekomst blijft rooskleurig voor zuivelsector'

Londen - ''De markten voor zuivelproducten zijn cyclus. Momenteel zitten we op de bodem van die cyclus en dat is voor niemand in de sector makkelijk. Maar de toekomst op langere termijn blijft rooskleurig.'' Dat zei de Britse minister voor plattelandszaken Liz Truss na overleg met Dairy UK, de koepel van zuivelbedrijven in Groot-Brittannië.

''Ik begrijp de zorgen van de boeren over de huidige wisselvalligheid bij de melkprijzen. Het is een wereldwijd probleem, maar op lange termijn blijft het plaatje positief.''

Truss benadrukte dat het overleg niet over de recente dalingen van de melkprijs en de protesten van Britse boeren ging, hoewel dat wel ter tafel kwam. ''We wilden praten over de manier waarop de regering kan samenwerken met de sector om de concurrentiekracht en duurzaamheid van de zuivelindustrie van ons land te behouden en te versterken. We willen dat de sector weerbarstig, concurrerend en winstgevend is op het wereldtoneel en zo een goede toekomst verzekeren voor Britse zuivelproducten op de binnenlandse en buitenlandse markt.''

Laatste reacties

 • joannes

  Het kopieren met Toekomst in de Titel is verkeerd gegaan!

 • groot boerdam

  Dat zeiden ze 10 jaar geleden over de varkens ook.

 • joannes

  Het hangt af van je Verwerker! Hoe ver kan hij de grondstof Melk exporteren en in welke vorm? Is hij met prijs en volume in staat een Internationaal gewaardeerd product te produceren met unieke eigenschappen of blijft hij afhankelijk van de internationale commodity markt? EN natuurlijk zal Nationaal beleid met of zonder beperkingen, of stimuli óók een grote invloed houden op het kosten niveau!

 • koestal

  Kunnen we in ieder geval rustig slapen

Of registreer je om te kunnen reageren.