Rundveehouderij

Nieuws 4079 x bekeken 2 reacties

Zweedse Arla-leveranciers in opstand tegen hoge melkprijs in Finland

Stockholm - De Zweedse melkveehoudersorganisatie Sveriges Mjölkbönder roept de leden op voor een massale protestbijeenkomst tegen zuivelconcern Arla. Reden voor het protest is de hoge melkprijs die het bedrijf in Finland uitbetaalt.

Arla betaalt in Finland 47 cent per kilo terwijl de Zweedse leveranciers het moeten stellen met omgerekend krap 33 cent. Arla meent dat de melkprijs in Finland marktconform is, maar volgens Sveriges Mjölkbönder deugt dat argument niet, omdat Arla dan in bijvoorbeeld Groot-Brittannië minder zou moeten betalen omdat de markt daar een lagere prijs rechtvaardigt. De belangenbehartigingsorganisatie wil op de protestbijeenkomst ook met de leden praten over de vraag of een contractprijs moet worden geëist, zodat het prijsniveau voor een bepaalde periode vast kan worden gelegd. Sveriges Mjölkbönder heeft 1.200 leden op een totaal aantal melkveehouders van 4.600. De bijeenkomst staat gepland voor midden november.

Laatste reacties

  • koestal

    het wordt een warme winter in Zweden !

  • Mels

    Gelijk hebben ze. Pas maar op straks betalen ze overal minder dan in Engeland. Dan is t pas echt mis

Of registreer je om te kunnen reageren.