Rundveehouderij

Nieuws 1198 x bekeken

Opbrengst zuivelveiling zakt ruim 7 procent

Boston – Vollemelkpoeder is 10 procent in prijs gedaald op de jongste internetveiling voor zuivelproducten van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra.

De index voor het totale productenpalet van deze Global Dairy Trade zakte ten opzichte van de vorige veiling op 16 september met 7,3 procent. De gemiddelde opbrengst van vollemelkpoeder kwam uit op $2.443 (€1.938 ), 10 procent lager. Deze daling is vooral veroorzaakt door mindere waardering voor de leveringen vanaf eind dit jaar.

Mageemelkpoeder hield in vergelijking met veertien dagen tevoren de waarde iets beter vast en zakte met een opbrengst van $2.540 (€2.015) gemiddeld 2,7 procent. Boterolie en verse boter gingen 5 respectievelijk 6,6 procent onderuit.

De prijsval die zuivel op de Global Dairy Trade heeft ondergaan in het afgelopen jaar is aanzienlijk. Vollemelkpoeder is nu ruim de helft goedkoper dan destijds, mageremelkpoeder en boterolie circa 40 procent goedkoper. Woensdag is ruim 55.000 ton zuivel verkocht, 10 procent meer dan op 16 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.