Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Zuivel geeft negatief advies over voerbedrijf

Zoetermeer - Melkveehouders kunnen beter even geen voer meer afnemen van veevoerbedrijf Van Benthem in Vollenhove. Dit adviseert de NZO in een bericht dat via haar leden is verspreid.

Tot vorige week was het advies milder. Aanleiding voor het negatieve advies is volgens een woordvoerder van FrieslandCampina dat controle-organisatie GMP+ nu pas klaar is met een rapportage. Daardoor was volgens de woordvoerder geen verdere actie mogelijk. Directeur Den Hartog van GMP+ ontkent dat het rapport al klaar is.

Directeur Ed van Benthem erkent dat zijn bedrijf een half jaar is geschorst door Trustfeed vanwege aflatoxine, maar dat de tekortkomingen zijn verholpen. "Bij de tweede audit waren er geen opmerkingen meer." Van klanten zijn nog geen negatieve reacties ontvangen.

Laatste reacties

 • koestal

  ik ben geen klant,maar dit is zo,n beetje het ergste wat een veevoerbedrijf kan overkomen !

 • peter 103

  Ben welk klant. Wat mij opvalt is dat vanbenthem aan alle eisen van Campina, zoals vermeldt in focus planeet, voldoet. Toch word er een negatief advies gegeven. Heel vreemd. Dit voelt bij mij als het proberen de nek omdraaien van een kleine veevoer fabriek. Vorig jaar april speelde hetzelfde, maar dan op veel grotere schaal, oa. bij De Heus, toen was er geen schorsing en geen negatief voeradvies. Snapt u het nog??
  Ik heb dus gewoon weer voer besteld bij van Benthem.

 • schoenmakers1

  wat hierboven beschreven is is percies waarom al die keurmerken opgericht zijn, het heeft enkel tot doel om de ambtelijke molen macht te geven en hun rotte spelletjes te kunnen spelen

 • klaas.van.der.horst1

  @Peter 103 Je hebt een punt, een kleintje is makkelijk aan te pakken, maar een grote jongen kun je niet zomaar een negatief advies over uitspreken of schorsen.

 • harrrie111

  Heeft niemand in de gaten wat hier gebeurt, eerst van Benthem en gisteren slagerij van Hattem ze proberen de kleine bedrijven te wippen ten kosten van de groteren wan t groot is het zeggen ze toch ? En de op brengst prijs voor de Agrariërs te laten zaken zodat de consument goedkoop voedsel heeft dan kan het rijk weer meer belasting innen bij de consument.

 • Marco22

  klaas.van.der.horst1 net zo als met Hekking-Kaas en Vion houd maar in de gaten of Vion haar skal-certificering kwijt raakt.

 • Jaap39

  Marco 22, er is niet zo maar een nieuwe bio slachter op de hoek van de volgende straat. Dus of Vion houdt gewoon de skal certificering of al het bio vlees gaat het -NIET BIO- dus super circuit in. Schept in ieder geval duidelijkheid voor de consument.

 • mldijkstra

  Als je een negatief advies geeft moet wel aantoonbaar zijn dat bij de betreffende veevoerleverancier tekortkomingen geconstateerd zijn. Zo niet dan zie ik al handenwrijvende advocaten die als enige hier voordeel uit zullen halen. Als de fouten eerder in de keten zitten dan deugt het systeem niet. Ik ben benieuwd.

 • wmeulemanjr1

  Als ik van Benthum was zou ik het voor de rechter gooien, beneden peil dat 'grote spelers' in de markt kleine ondernemers kapot proberen te maken.

 • aarthamstra1

  NZO/ Friesland Campina / DEN HARTOG, mee lopertje. Nu je ballen tonen en GEEN enkele criminele verdachte organisatie positief beoordelen,Rabo
  om te beginnen . Miljarden heeft het de boeren gekost deze wolf in schaapskleren.

 • evanderpasch1

  waarom kun je over een grote fabriek geen negatief advies over uitspreken of schorsen??

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.