Rundveehouderij

Nieuws 412 x bekeken

Lactalis krijgt voet aan de grond in India

Parijs – Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Lactalis heeft de Indiaase college Tirumala overgenomen. Tirumala beschikt over zeven fabrieken en levert verse melk en yoghurtproducten, vooral via kleine winkeliers.

Het Indiaase bedrijf stond ook op het verlanglijstje van andere grote zuivelaars zoals Danone, maar Lactalis heeft na een jaar onderhandelen uiteindelijk het pleit gewonnen. Het Franse bedrijf geeft zoals gebruikelijk geen bijzonderheden maar analisten schatten dat met de overname een bedrag van tussen de 250 en 300 miljoen dollar is gemoeid. Lactalis, eigenaar van Président camembert en boter, draaide in 2012 een omzet van 15,7 miljard euro en telt inmiddels 200 productievestigingen in 37 landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.