Rundveehouderij

Nieuws 5917 x bekeken 8 reacties

Koeien spoelen aan op Zweedse en Deense kust

Kopenhagen/Malmö - De politie in het zuiden van Zweden en in Denemarken heeft nog geen idee van de herkomst van dode koeien die de afgelopen dagen zijn aangespoeld op de kust.

In Zuid-Zweden zijn inmiddels acht dieren met de poten samengebonden op de kust beland. In Denemarken gaat het om twee koeien.

Ingvar Wennersten van het Zweedse Openbaar Ministerie denkt dat de dieren op een schip zijn gedood en daarna overboord geworpen. Mogelijk voeren de dieren mee op een schip met een buitenlandse bemanning. De oormerken van de koeien zijn weggenomen.

Laatste reacties

 • reneraai1

  Triest!

 • miniplaat

  Als ze maar niet nog levend de zee in zijn gegooid.. Dan hoop ik dat ze deze idioten gauw aanhouden

 • Waalster

  Als ze maar geen besmettelijke ziektes bij zich hebben

 • ...............

  Diep triest

 • info48

  Waarschijnlijk transport van USA naar Rusland, van Transportrichtlijnen hebben de Amerikanen en Russen nog nooit van gehoord!
  Er kan tijdens het transport natuurlijk altijd wat gebeuren maar dit soort situaties kennen wij vanuit Europa gelukkig niet!!!!

  Alles duidt op ondeskundig ( goedkoop??) transport; samen gebonden poten: duidt op uitglijden vaak gevolg van volstrekt ongeschikte vloer door b.v. veel te weinig strobedding, geen of ondeskundige veterinaire begeleiding.
  M.i. Onaanvaardbaar!

 • el

  Bij transport van levend vee over lange afstand krijg je hoe dan ook te maken met uitval. Een transportschip kan duizenden dieren tegelijk vervoeren.Je kunt gestorven dieren niet wekenlang aan boord laten liggen,de volgende keer misschien ergens anders 'lossen'!

 • schoenmakers1

  is net als mee de nertsen, de zogenaamde dierenvrienden vinden hier in nederland alles mis is, wat er in het buitenland gebeurd deerd ze schijnbaar niet

 • veldzicht

  Ik kan mij voorstellen dat er met zeetransporten dieren ziek worden
  of verongelukken,dan geef je ze toch een spuitje dat ze dood zijn.
  waarom de poten dan nog vastbinden????ze gooien ze toch niet levend
  overboord,dan zijn het echt barbaren!!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.