Rundveehouderij

Nieuws 1876 x bekeken 5 reacties

Bel Leerdammer houdt voorschot gelijk

Schoonrewoerd – Kaasproducent Bel Leerdammer houdt haar voorschotmelkprijs over december gelijk op €43,57 per 100 kilo.

Genoemd bedrag is exclusief btw, geldt bij een jaarleverantie van 700.000 kilo en na aftrek van 5 cent per 100 kilo aan heffing voor het Productschap Zuivel. Voor vet betaalt de zuivelonderneming opnieuw €3,75 per kilo, voor eiwit €7,30 per kilo. De gemiddelde melkprijs over 2013 komt hiermee uit op €38,41 per 100 kilo. Over 2012 lag de gemiddelde voorschotmelkprijs van Bel Leerdammer op €33,77 per 100 kilo. Met een gemiddeld voorschot van €38,41 per 100 kilo dit jaar vestigt Bel Leerdammer zich wat betreft voorschotmelkprijs tussen de kaasbedrijven Cono Kaasmakers en DOC Kaas, met gemiddelde voorschotprijzen van €39,16 en €38,06 per 100 kilo, in.

Laatste reacties

 • bella

  leerdammer blijft maar een beetje rondbungelen in de onderste regionen.Het bewijs dat Theodorus Bos het nog steeds niet snapt. Hoor hier in de omgeving toch een aantal melkveehouders die in gesprek zijn met oa. farmel en a-ware.

 • gjh

  bella sinds theodorus van de bos aan het roer zit is de melkprijs alleen maar achter uit gegaan als die man hoest liegt hij nog ze zijn druk met workshop die ze niet kwijt kunnen.Ook zijn ze met de melkprijs als hekken sluiter het jaar uitgegaan. In deze streek zijn er veel boeren die bij vreugdenhil en deltamilk op de wachtlijst staan want ze willen zo snel mogelijk weg bij de leerdammer want het blijven prutsers

 • richard3

  Dit is gewoon lachwekkend, DOC betaald in het gehele jaar 2013 meer voor vet en eiwit als Leerdammer maar betaald uiteindelijk minder? Vooral Klaas van der H en JW Veldman zijn er op een of andere manier gebaat mee om DOC de grond in te trappen. Een voorbeeld: DOC betaald voor vet in november 4,04 en eiwit 8,10. BEL betaald in november voor vet 3,75 en voor eiwit 7,30. Bij 3,50% eiwit en 4,40% vet is dit een melkprijs van 42,05 resp. 46,12. Reken dit ook maar uit bij CONO, het verschil is in het voordeel van DOC. Alleen Friesland loopt voorop over het gehele jaar bekeken. Dus ik weet niet wat jullie intentie is Klaas en Jan Willem maar het het slaat werkelijk nergens op. Journalistiek met een waarde van 0,0 zoek aub een ander baantje om mensen de grond in te trappen zonder met bewijzen te komen

 • ...............

  Theodorus is drukker met het versturen van dreigbrieven als de 'koekompas' in december nog niet is ingevuld.
  Ook zo'n zinloos instrument, dient geen enkel doel.

 • gjh

  bevalt zeker goed om als hekkensluiter door het leven te gaan.
  Sinds van de Voogd bij bell weg is is de prijs alleen maar minder geworden en de afstand tussen boer en fabriek groter geworden oftewel theodoor Bos bakt er weinig van. Zijn druk met allerlei workshops e.d. maar goede prijs betalen zijn ze niet thuis. Wat een trieste fabriek en maar denken dat ze het goed doen. hoe blind kun je zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.