Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Video: Kaasboerin over coronavirus dat flinke tik uitdeelt

Boeren met een eigen winkel gaan zo goed en zo kwaad als het gaat door met hun bedrijf in tijden van corona. Melkveehouders Theo en Dory van der Gun waren altijd al voorzichtig, zeggen ze, maar nu helemaal. Bij de deur liggen zakdoekjes voor klanten die de deurknop ondanks regelmatig schoonmaken niet willen aanraken.

Theo en Dory van der Gun runnen een melkveehouderij in Oldeberkoop (Fr.). Ze melken 90 koeien met twee melkrobots en hebben 50 hectare land. Naast de melkveehouderij, maken ze ook boerenkaas van eigen melk en hebben ze een kaaswinkel aan huis. Aan de weg hebben ze ook nog een zelfbediening.

LTO Nederland gaf afgelopen weekend advies om het bezoekersbeleid aan te passen aan de coronasituatie. Zo is het beter geen klanten toe te laten in de stal. Al voor dit advies kwam, hadden Theo en Dory hun maatregelen genomen om het virus buiten de deur te houden in de kaaswinkel.

Deze video is gemaakt voordat de aangescherpte maatregelen naar aanleiding van het coronavirus waren bekendgemaakt.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.