Rundveehouderij

Foto & video 2 reacties

Dekker bouwt ‘futuristische 5-sterrenhuisvesting’

Vorig jaar begon vleesveehouder Teus Dekker aan een lang gekoesterde wens: een luxe, innovatief nieuw bedrijf bouwen voor zijn Limousins. De bouw is gestart; Boerderij volgt de ontwikkelingen.

Foto

 • Teus Dekker (53) bouwt op een blanco locatie een nieuw bedrijf in Alblasserdam (Zuid-Holland). Dekker gaat hier circa 130 Limousin zoogkoeien met jongvee houden. Hij gebruikt de stal ook voor het showen van fokvee en de verkoop van Limousingenetica en -vlees. - Foto's: Joep van der Pal

  Teus Dekker (53) bouwt op een blanco locatie een nieuw bedrijf in Alblasserdam (Zuid-Holland). Dekker gaat hier circa 130 Limousin zoogkoeien met jongvee houden. Hij gebruikt de stal ook voor het showen van fokvee en de verkoop van Limousingenetica en -vlees. - Foto's: Joep van der Pal

 • In het najaar van 2016 begon Dekker met de bouw. “Futuristische 5-sterrenhuisvesting”, omschrijft hij het zelf. De loods op de achtergrond heeft hoofdzakelijk functie als werktuigberging en doet dienst als quarantainestal bij aankoop en export.

  In het najaar van 2016 begon Dekker met de bouw. “Futuristische 5-sterrenhuisvesting”, omschrijft hij het zelf. De loods op de achtergrond heeft hoofdzakelijk functie als werktuigberging en doet dienst als quarantainestal bij aankoop en export.

 • De totale oppervlakte van de stal is 3.700 vierkant meter. De putten in de grote stal bieden opslag voor circa 7.200 kuub mest. Inclusief de opslag onder de loods kan Dekker 7.760 kuub mest op het eigen bedrijf opslaan.

  De totale oppervlakte van de stal is 3.700 vierkant meter. De putten in de grote stal bieden opslag voor circa 7.200 kuub mest. Inclusief de opslag onder de loods kan Dekker 7.760 kuub mest op het eigen bedrijf opslaan.

 • De zoogkoeien krijgen compartimenten met ligboxen en matrassen. Kalveren bij de moeder krijgen aparte ruime hokken met wandverwarming. In de stal komen diverse technische snufjes. Dekker heeft de focus op arbeidsbesparing, hygiëne en veiligheid.

  De zoogkoeien krijgen compartimenten met ligboxen en matrassen. Kalveren bij de moeder krijgen aparte ruime hokken met wandverwarming. In de stal komen diverse technische snufjes. Dekker heeft de focus op arbeidsbesparing, hygiëne en veiligheid.

 • In plaats van stro legt hij Groene Vlag-roosters en ligboxen met matrassen. Koeien kalven af op een comfortmatras met veel grip, isolatie en vochtdoorlaat. Strooisel vindt de vleesveehouder slecht voor mens en dier vanwege fijnstof, hygiëne en kosten.

  In plaats van stro legt hij Groene Vlag-roosters en ligboxen met matrassen. Koeien kalven af op een comfortmatras met veel grip, isolatie en vochtdoorlaat. Strooisel vindt de vleesveehouder slecht voor mens en dier vanwege fijnstof, hygiëne en kosten.

 • De bouwkosten zijn begroot op €13.500 per plaats. Er komt een publieksruimte voor de presentatie van dieren en een behandelstraat met aparte wasgelegenheden. Ook een hygiënesluis, ruimte voor huisverkoop en kantoor ontbreken niet.

  De bouwkosten zijn begroot op €13.500 per plaats. Er komt een publieksruimte voor de presentatie van dieren en een behandelstraat met aparte wasgelegenheden. Ook een hygiënesluis, ruimte voor huisverkoop en kantoor ontbreken niet.

 • In de loods komt een royale werkplaats. Deze moet nog worden ingericht.

  In de loods komt een royale werkplaats. Deze moet nog worden ingericht.

 • Limousins in de quarantainestal, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd.

  Limousins in de quarantainestal, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd.

Laatste reacties

 • WGeverink

  In Nederland hebben ze hele andere ideen over het houden van vleesvee. Hier in Canada loopt het duurste fokvee net als het mestvee het hele jaar door buiten. Niks geen showstal van 1.75 miljoen maar een pickuptruck met 4wd om het vee te showen.

 • boerke brabant

  dit is een luxe speeltje met geld wat in een heel andere sector is verdiend. Prima, maar met economische realiteit heeft het niets te maken, en dat hoeft natuurlijk ook niet. Succes Teus

Of registreer je om te kunnen reageren.