Rundveehouderij

Foto & video

Verkoop kerstpakketten: impuls voor rundvleesafzet

Roelof, Geert en Aly Koops mesten Piemonteses en zetten het vlees af via hun professionele boerderijwinkel. Net voor Kerstmis leveren ze kerstpakketten via DHL af aan hun klanten.

Foto

 • Roelof Koops (30) zit in maatschap met zijn ouders Geert (59) en Aly (59). In 2017 was de professionele boerderijwinkel voor de verkoop van rundvlees klaar. Dit gaf de vleesverkoop een enorme boost, ook de vraag naar kerst-vleespakketten groeit. Mariet, Roelofs vrouw, is eveneens intensief betrokken bij de vleesverkoop. 
Foto's: Hans Banus

  Roelof Koops (30) zit in maatschap met zijn ouders Geert (59) en Aly (59). In 2017 was de professionele boerderijwinkel voor de verkoop van rundvlees klaar. Dit gaf de vleesverkoop een enorme boost, ook de vraag naar kerst-vleespakketten groeit. Mariet, Roelofs vrouw, is eveneens intensief betrokken bij de vleesverkoop. Foto's: Hans Banus

 • Het vleesveebedrijf telt 35 zoogkoeien, 1 fokstier en 15 stuks jongvee van het Piemontese vleesras.

  Het vleesveebedrijf telt 35 zoogkoeien, 1 fokstier en 15 stuks jongvee van het Piemontese vleesras.

 • De familie Koops heeft gekozen voor het Piemontese-ras vanwege de fijne vleesdraad en het lage cholesterolgehalte van het vlees.

  De familie Koops heeft gekozen voor het Piemontese-ras vanwege de fijne vleesdraad en het lage cholesterolgehalte van het vlees.

 • Vlak voor Kerst waren Roelof, Mariet en Aly druk met het samenstellen van kerst-vleespakketten voor circa dertig klanten, die circa een week voor Kerstmis hun bestelling doorgeven.

  Vlak voor Kerst waren Roelof, Mariet en Aly druk met het samenstellen van kerst-vleespakketten voor circa dertig klanten, die circa een week voor Kerstmis hun bestelling doorgeven.

 • Aly en Mariet selecteren voor elk kerstpakket de juiste onderdelen van het karkas, eventueel in combinatie met verwerkte producten, zoals gehakt of worst.

  Aly en Mariet selecteren voor elk kerstpakket de juiste onderdelen van het karkas, eventueel in combinatie met verwerkte producten, zoals gehakt of worst.

 • Roelof en zijn moeder Aly laten graag een speciaal samengesteld kerstvleespakket zien. Met voor elke klant een inhoud naar wens.

  Roelof en zijn moeder Aly laten graag een speciaal samengesteld kerstvleespakket zien. Met voor elke klant een inhoud naar wens.

 • Na de open dag in april 2017, waarbij de winkel officieel is geopend, is de vleesverkoop flink gestegen. “Mond-tot-mondreclame en mensen het vee laten zien, werken erg positief voor klantenbinding en nieuwe klanten”, zegt Aly Koops.

  Na de open dag in april 2017, waarbij de winkel officieel is geopend, is de vleesverkoop flink gestegen. “Mond-tot-mondreclame en mensen het vee laten zien, werken erg positief voor klantenbinding en nieuwe klanten”, zegt Aly Koops.

 • Geert en Aly verkopen al jaren rundvlees op de boerderij. Zoon Roelof neemt in de toekomst graag samen met Mariet het stokje over.

  Geert en Aly verkopen al jaren rundvlees op de boerderij. Zoon Roelof neemt in de toekomst graag samen met Mariet het stokje over.

 • Twee piepschuim delen omvatten het diepgevroren vlees in de kerstverpakking. Daardoor komt het vlees diepgevroren aan bij de klant.

  Twee piepschuim delen omvatten het diepgevroren vlees in de kerstverpakking. Daardoor komt het vlees diepgevroren aan bij de klant.

 • De familie Koops brengt de kerstpakketten direct na het inpakken naar een DHL-checkpoint voor verzending. Sommige klanten halen het pakket zelf en Koops levert ook enkele pakketten aan huis af. “De klant is koning”, aldus Aly.

  De familie Koops brengt de kerstpakketten direct na het inpakken naar een DHL-checkpoint voor verzending. Sommige klanten halen het pakket zelf en Koops levert ook enkele pakketten aan huis af. “De klant is koning”, aldus Aly.

 • In de winter is het vee gehuisvest in een Roundhouse. Deze ronde, open stal is in 2014 gerealiseerd. “Onze klanten vinden het mooi om ons vee te zien, daar maken we tijd voor”, zegt Aly.

  In de winter is het vee gehuisvest in een Roundhouse. Deze ronde, open stal is in 2014 gerealiseerd. “Onze klanten vinden het mooi om ons vee te zien, daar maken we tijd voor”, zegt Aly.

 • De ronde nieuwe stal achter het woonhuis valt erg op in vergelijking met traditionele stallen.

  De ronde nieuwe stal achter het woonhuis valt erg op in vergelijking met traditionele stallen.

 • De comfortabele huisvesting op een dik pak stro en de bewegingsruimte voor het vee in de Roundhouse spreken consumenten erg aan.

  De comfortabele huisvesting op een dik pak stro en de bewegingsruimte voor het vee in de Roundhouse spreken consumenten erg aan.

 • Roelof met zijn vrouw Mariet tussen de kudde Piemontese-koeien. In de zomer loopt het vee in het natuurgebied Hunzedal van Stichting Het Drentse Landschap.

  Roelof met zijn vrouw Mariet tussen de kudde Piemontese-koeien. In de zomer loopt het vee in het natuurgebied Hunzedal van Stichting Het Drentse Landschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.