Rundveehouderij

Foto & video

Stal van Klaasen nadert voltooiing

De nieuwe ligboxenstal van Jan Klaasen is bijna gereed. Na het leggen van de koematrassen en de vrijligboxen is de stal nagenoeg gereed. Boerderij volgde het gehele bouwproces.

Foto

 • Jan Klaasen uit Wintelre (Noord-Brabant) bouwde de oude stal om naar een moderne stal voor 250 koeien met een typerend Italiaanse dak en dubbele luchtwasser. Klaasen verwacht dat de koeien in juni van de hele nieuwe stal gebruik kunnen maken, inclusief de 30-stands melkstal. De renovatie en nieuwbouw heeft dan ongeveer 9 maanden geduurd. Check <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/2016/1/Nok-dicht-en-putten-gekoppeld-in-nieuwe-stal-2749877W/">hier</a> en <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Foto-Video/2016/4/Nieuwe-stal-Klaasen-richting-afwerking-2783746W/">hier</a> voor foto's van eerdere renovatiewerkzaamheden op het bedrijf van Klaasen.

  Jan Klaasen uit Wintelre (Noord-Brabant) bouwde de oude stal om naar een moderne stal voor 250 koeien met een typerend Italiaanse dak en dubbele luchtwasser. Klaasen verwacht dat de koeien in juni van de hele nieuwe stal gebruik kunnen maken, inclusief de 30-stands melkstal. De renovatie en nieuwbouw heeft dan ongeveer 9 maanden geduurd. Check hier en hier voor foto's van eerdere renovatiewerkzaamheden op het bedrijf van Klaasen.

 • Het bouwbedrijf is bezig met het maken van de laatste delen van de constructie. Tijdens het weghalen van de bovenbouw konden niet alle spanten volledig verwijderd worden. Om de nieuwe vrijligboxen te monteren zijn deze met een snijbrander door een plaatselijk constructiebedrijf afgesneden.

  Het bouwbedrijf is bezig met het maken van de laatste delen van de constructie. Tijdens het weghalen van de bovenbouw konden niet alle spanten volledig verwijderd worden. Om de nieuwe vrijligboxen te monteren zijn deze met een snijbrander door een plaatselijk constructiebedrijf afgesneden.

 • Het leggen van de koematrassen. Deze matrassen moeten voldoende comfort geven terwijl de arbeidsbelasting voor de ondernemer beperkt is.

  Het leggen van de koematrassen. Deze matrassen moeten voldoende comfort geven terwijl de arbeidsbelasting voor de ondernemer beperkt is.

 • Na installatie van de matrassen kan ook het laatste gedeelte van de vrijligboxen worden geplaatst.

  Na installatie van de matrassen kan ook het laatste gedeelte van de vrijligboxen worden geplaatst.

 • Het installeren van de vrijligboxen. Bij dit type boxen kunnen kleine en grotere koeien gemakkelijk liggen en opstaan. Het idee is verder dat de koeien langer liggen en meer rust hebben. Ook kunnen boxen schoner blijven, omdat ze er recht in liggen.

  Het installeren van de vrijligboxen. Bij dit type boxen kunnen kleine en grotere koeien gemakkelijk liggen en opstaan. Het idee is verder dat de koeien langer liggen en meer rust hebben. Ook kunnen boxen schoner blijven, omdat ze er recht in liggen.

 • Bouwvakker aan het werk in de melkstal. Door de uitbreiding van 20 naar 30 plaatsen is ook nieuw hekwerk nodig. Aansluitend is de melkmachine gemonteerd.

  Bouwvakker aan het werk in de melkstal. Door de uitbreiding van 20 naar 30 plaatsen is ook nieuw hekwerk nodig. Aansluitend is de melkmachine gemonteerd.

 • Klaasen maakt gebruik van automatisering om de arbeidsdruk te verlagen. De Discovery mestrobot zal de roosters schoon houden en de Juno voerschuif de voergoten. Beide zijn tegelijkertijd in bedrijf gesteld en zullen vele kilometers gaan maken.

  Klaasen maakt gebruik van automatisering om de arbeidsdruk te verlagen. De Discovery mestrobot zal de roosters schoon houden en de Juno voerschuif de voergoten. Beide zijn tegelijkertijd in bedrijf gesteld en zullen vele kilometers gaan maken.

 • De zonnecollectoren worden netjes op het dak van de oude boerderij verwerkt.

  De zonnecollectoren worden netjes op het dak van de oude boerderij verwerkt.

 • Binnen in de stal sluit de installateur de zonneboiler en de warmteterugwinningsinstallatie aan. Klaasen is benieuwd naar de reductie van het energieverbruik; een vermindering van 50% zou hij al mooi vinden.

  Binnen in de stal sluit de installateur de zonneboiler en de warmteterugwinningsinstallatie aan. Klaasen is benieuwd naar de reductie van het energieverbruik; een vermindering van 50% zou hij al mooi vinden.

 • Buiten de stal moest nog een stuk voergang worden gestort. Daarmee was gewacht tot het buiten geschikt weer was. Na het vlinderen ligt de vloer er strak bij.

  Buiten de stal moest nog een stuk voergang worden gestort. Daarmee was gewacht tot het buiten geschikt weer was. Na het vlinderen ligt de vloer er strak bij.

 • Ook wordt de buitenmuur netjes afgewerkt. De gevel van de oude melkstal was door de diverse verbouwingen een lappendeken van metselwerk geworden. Met damwand met een afwerking van potdekselprofiel wordt het een mooi geheel.

  Ook wordt de buitenmuur netjes afgewerkt. De gevel van de oude melkstal was door de diverse verbouwingen een lappendeken van metselwerk geworden. Met damwand met een afwerking van potdekselprofiel wordt het een mooi geheel.

Of registreer je om te kunnen reageren.