Rundveehouderij

Foto & video 2862 x bekeken

Vlees uitsnijden voor sporters

Slager, cateraar en restauranthouder Daan van Zoggel laat leden van een sportschool zien hoe vlees uitgesneden wordt.

Foto

 • Daan van Zoggel (36) is van huis uit slager en begon als 19-jarige met een cateringbedrijf. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgebreid met een slagerij en worstmakerij en een restaurant met in totaal circa 100 medewerkers. Hij houdt sinds twee jaar ook vleesvee. “Het laten zien van het vee, blijkt de beste PR voor de vleesafzet en catering te zijn. Mensen vinden dat zo mooi”, merkt Van Zoggel, die graag wil uitbreiden met het vee.

  Daan van Zoggel (36) is van huis uit slager en begon als 19-jarige met een cateringbedrijf. Het bedrijf is de afgelopen jaren uitgebreid met een slagerij en worstmakerij en een restaurant met in totaal circa 100 medewerkers. Hij houdt sinds twee jaar ook vleesvee. “Het laten zien van het vee, blijkt de beste PR voor de vleesafzet en catering te zijn. Mensen vinden dat zo mooi”, merkt Van Zoggel, die graag wil uitbreiden met het vee.

  Foto: Bert Jansen
 • In augustus 2012 kocht Daan van Zoggel zijn eerste Belgisch Witblauwe koe van Jos Huijbrechts in Riel. Inmiddels houdt hij er 20 in een verbouwde varkensstal, en zijn tien dieren drachtig.

  In augustus 2012 kocht Daan van Zoggel zijn eerste Belgisch Witblauwe koe van Jos Huijbrechts in Riel. Inmiddels houdt hij er 20 in een verbouwde varkensstal, en zijn tien dieren drachtig.

  Foto: Bert Jansen
 • Op 25 februari had Van Zoggel leden van sportschool Health City in Vught op bezoek voor een demonstratie in zijn slagerij. Hij liet zien waar de onderdelen van het rund uit het karkas worden gesneden.

  Op 25 februari had Van Zoggel leden van sportschool Health City in Vught op bezoek voor een demonstratie in zijn slagerij. Hij liet zien waar de onderdelen van het rund uit het karkas worden gesneden.

  Foto: Bert Jansen
 • Tijdens de demo werd een deel van een driejarige koe met een levend gewicht van 820 kilogram en een karkasgewicht van 498 kilogram uitgesneden. Een achterbout van een Belgisch Witblauwe koe weegt circa 150 kilogram.

  Tijdens de demo werd een deel van een driejarige koe met een levend gewicht van 820 kilogram en een karkasgewicht van 498 kilogram uitgesneden. Een achterbout van een Belgisch Witblauwe koe weegt circa 150 kilogram.

  Foto: Bert Jansen
 • Jack Boelens, personal trainer van Daan, is één van de initiatiefnemers voor de excursie naar het bedrijf van Van Zoggel. “Wij willen mensen niet alleen laten sporten, maar ook informeren over gezond en lekker voedsel en laten zien waar het rundvlees vandaan komt.”

  Jack Boelens, personal trainer van Daan, is één van de initiatiefnemers voor de excursie naar het bedrijf van Van Zoggel. “Wij willen mensen niet alleen laten sporten, maar ook informeren over gezond en lekker voedsel en laten zien waar het rundvlees vandaan komt.”

  Foto: Bert Jansen
 • Van Zoggel laat zien hoe hij de riblappen en entrecote uit het karkas haalt.

  Van Zoggel laat zien hoe hij de riblappen en entrecote uit het karkas haalt.

  Foto: Bert Jansen
 • Maikel Eijsvogels, slager in dienst bij Van Zoggel snijdt, ondertussen één van de achterbouten uit.

  Maikel Eijsvogels, slager in dienst bij Van Zoggel snijdt, ondertussen één van de achterbouten uit.

  Foto: Bert Jansen
 • Van Zoggel heeft net zijn halve wijsvinger in de bovenbil gestoken om te laten zien hoe mals het vlees is. De plek is nog zichtbaar.

  Van Zoggel heeft net zijn halve wijsvinger in de bovenbil gestoken om te laten zien hoe mals het vlees is. De plek is nog zichtbaar.

  Foto: Bert Jansen
 • Eén van de eigen koks heeft de hapjes bereid. Als cateringbedrijf heeft Van Zoggel met levering van buffetten en complete feestverzorging een goede reputatie in de regio.

  Eén van de eigen koks heeft de hapjes bereid. Als cateringbedrijf heeft Van Zoggel met levering van buffetten en complete feestverzorging een goede reputatie in de regio.

  Foto: Bert Jansen
 • De leden van de sportclub lieten zich het malse vlees ook goed smaken.

  De leden van de sportclub lieten zich het malse vlees ook goed smaken.

  Foto: Bert Jansen
 • “De mensen die trainen op onze sportschool krijgen steeds meer belangstelling voor onbewerkt en zo natuurlijk mogelijk voedsel”, merkt Jeroen van Tulder, één van de trainers van Health City. “Het rundvlees van Daan voldoet daaraan.”

  “De mensen die trainen op onze sportschool krijgen steeds meer belangstelling voor onbewerkt en zo natuurlijk mogelijk voedsel”, merkt Jeroen van Tulder, één van de trainers van Health City. “Het rundvlees van Daan voldoet daaraan.”

  Foto: Bert Jansen
 • Daan van Zoggel vertelt graag over zijn werk als veehouder en slager en geeft regelmatig rondleidingen in de stal en zijn cateringbedrijf. “Dan sluiten we af met een diner in ons restaurant, dat vinden mensen helemaal geweldig”, glundert Van Zoggel.

  Daan van Zoggel vertelt graag over zijn werk als veehouder en slager en geeft regelmatig rondleidingen in de stal en zijn cateringbedrijf. “Dan sluiten we af met een diner in ons restaurant, dat vinden mensen helemaal geweldig”, glundert Van Zoggel.

  Foto: Bert Jansen
 • Een tafel met een aantal onderdelen van het rund nadat Daan en Maikel ongeveer een uur aan het werk zijn geweest. De demo heeft de deelnemers duidelijk gemaakt waar de onderdelen vandaan komen.

  Een tafel met een aantal onderdelen van het rund nadat Daan en Maikel ongeveer een uur aan het werk zijn geweest. De demo heeft de deelnemers duidelijk gemaakt waar de onderdelen vandaan komen.

  Foto: Bert Jansen
 • “Ik zie nu pas hoeveel werk het is om een rund in kant-en-klare onderdelen te krijgen”, zegt Jolanda van Liempt, die ook in de catering werkt bij Van Zoggel. “Het is dan ook logisch dat luxe rundvlees een zeker prijskaartje heeft.”

  “Ik zie nu pas hoeveel werk het is om een rund in kant-en-klare onderdelen te krijgen”, zegt Jolanda van Liempt, die ook in de catering werkt bij Van Zoggel. “Het is dan ook logisch dat luxe rundvlees een zeker prijskaartje heeft.”

  Foto: Bert Jansen
 • Van Zoggel verwerkt elk twee weken één Belgisch Witblauwe koe. In dit geval een eigen dier. Daarnaast levert slachterij Cooijmans in Den Dungen de karkassen in vier onderdelen bij Van Zoggel af.

  Van Zoggel verwerkt elk twee weken één Belgisch Witblauwe koe. In dit geval een eigen dier. Daarnaast levert slachterij Cooijmans in Den Dungen de karkassen in vier onderdelen bij Van Zoggel af.

  Foto: Bert Jansen
 • Medewerker Thomas de Groot laat de worsten zien. De worstmakerij en -drogerij zorgt voor een goede vierkantverwaarding van de karkassen.

  Medewerker Thomas de Groot laat de worsten zien. De worstmakerij en -drogerij zorgt voor een goede vierkantverwaarding van de karkassen.

  Foto: Bert Jansen
 • Op de zolder van het cateringbedrijf is ruimte voor het drogen van varkenshammen. Van Zoggel verwerkt naast rundvlees ook varkensvlees.

  Op de zolder van het cateringbedrijf is ruimte voor het drogen van varkenshammen. Van Zoggel verwerkt naast rundvlees ook varkensvlees.

  Foto: Bert Jansen
 • Het bedrijf heeft zeven eigen koelwagens om alle bestellingen op tijd bij klanten te krijgen. Voor het vlees zijn dat circa 25 restaurants, waaronder het eigen restaurant ’t Pakhuyzz in Schijndel, maar ook veel particuliere afnemers. Daarnaast bestaan veel bestellingen uit catering voor bedrijven en particulieren.

  Het bedrijf heeft zeven eigen koelwagens om alle bestellingen op tijd bij klanten te krijgen. Voor het vlees zijn dat circa 25 restaurants, waaronder het eigen restaurant ’t Pakhuyzz in Schijndel, maar ook veel particuliere afnemers. Daarnaast bestaan veel bestellingen uit catering voor bedrijven en particulieren.

  Foto: Bert Jansen
 • Stier Bartje, geboren op 13 mei 2013, moet voor nageslacht zorgen in de eigen opfok van Belgisch Witblauwen en het verwerken van meer karkassen afkomstig van het eigen vleesveebedrijf.

  Stier Bartje, geboren op 13 mei 2013, moet voor nageslacht zorgen in de eigen opfok van Belgisch Witblauwen en het verwerken van meer karkassen afkomstig van het eigen vleesveebedrijf.

  Foto: Bert Jansen

Of registreer je om te kunnen reageren.