Boerenblog

9 reacties

‘Recht in eigen handen’

Vegan Streakers verstoorden recent het EK springen. De zoon van Anky van Grunsven reageerde fel. Leonie Bosch ziet er een patroon in.

2 halfnaakte vegan streakers liepen afgelopen week door de piste bij het EK springen. Er waren een heleboel mensen die dit veroordeelden, maar de meeste indruk maakte Yannick Janssen (14), de zoon van Anky van Grunsven.

Eerlijk is eerlijk, wat hij zei kan echt niet, maar hij is 14 en dus maak je die fouten. Jammer genoeg maakt hij ze niet alleen omdat hij jong is. Hij maakt ze omdat hij al jaren moet toekijken hoe onder andere zijn ouders, boeren, vissers en overige dierenliefhebbers het doelwit zijn van een groep extremistische vegans.

Kinderen hebben het gevoel zich te moeten mengen in een vegan-oorlog omdat hun ouders machteloos staan

We leven in een land en tijd waarin kinderen het gevoel hebben zich te moeten mengen in een vegan-oorlog, omdat hun ouders machteloos staan. Onze kinderen kijken toe hoe ingebroken mag worden. Dan hebben we het nog niet over beschuldigingen van hoogleraar Roos Vonk dat wij veehouders niets beter zijn dan de nazi's. Dat doet iets met kinderen.

Dan heb ik het nog niet over de steun die klimaatspijbelaars kregen van onze eigen overheid. Als je de wet overtreedt, moet je een straf krijgen. Een goed zware ook als je een hele beroepsgroep bang maakt.

Kinderen zijn degenen die de frustratie van hun ouders opvangen als wéér niet ingegrepen wordt

Om zwaarder te kunnen straffen, moeten daden aangeduid worden als terrorisme in plaats van activisme of extremisme. Volgens de AIVD onderscheidt terrorisme zich van extremisme doordat terroristische daden een maatschappij-ontwrichtend effect hebben.

Weet je wat ik een maatschappij-ontwrichtend effect vind: de boosheid van onze kinderen. Zij zijn degenen die de frustratie van hun ouders opvangen als weer niet ingegrepen werd.

Zij voelen de moedeloosheid wanneer hun ouders te maken krijgen met wetgeving gemaakt door mensen die het verschil niet weten tussen de uiers van een koe en de kloten van een stier.

De boosheid die onze kinderen voelen, is het gevolg van de laffe houding van de overheid

Onze kinderen groeien op met de gevolgen van de laffe houding van de overheid en dat doet wat met ze. Ja, Yannick ging te ver wat betreft zijn woordkeuze, maar daar doen zijn ouders heus wel wat aan.

Het zou moeten gaan over het echte probleem. Als een overheid zijn burgers niet beschermt, dan gaan burgers vroeg of laat zichzelf beschermen. De boosheid die onze kinderen voelen is het gevolg van deze laffe houding van de overheid.

De ene helft van de nieuwe generatie denkt dat die de wet mag overtreden omwille van idealen en de andere helft voelt zich genoodzaakt zichzelf te verdedigen. Weet je wat daar van komt: oorlog. Zou dat voldoende maatschappij-ontwrichtend zijn voor de AIVD?

Laatste reacties

 • kanaal

  kinderen hebben blijkbaar door dat praten en afzien niet meer helpen.

 • ????

  Ik vind dat deze jongen zich prima uit gesproken heeft laat ze deze minne lafhonden die over het algemeen de Agrarische Sector Expres kapot willen maken maar eens kei hard aangepakken

  Een deel van deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. Zie <>.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • kleine boer

  Goed artikel leonie 👍

 • goed geschreven leonie.
  3 verschillende kinderen, en alle 3 reageren ze anders maar in 1 ding zijn ze gelijk. Ze zien hun ouders worstelen met vooroordelen, onkunde van de buitenwereld

 • Ben zo benieuwd wat @???? hier opgeschreven heeft. Het begon in ieder geval goed.

 • Alco

  De kinderen en ook Yannick zien wat hun ouders voor hun vee over hebben.
  Daarnaast beschuldig ik het LTO ervan dat het zover gekomen is.
  Kleine leugens werden door hen niet gepareerd met de opmerking dat ze het onderwerp niet groot wilden maken.
  Daarom ben ik er destijds uitgestapt.
  Laat duidelijk zijn. In een grijs gebied win je nooit, maar als het duidelijk is moet je er als de kippen bij zijn, anders vermenigvuldigd het zich als een gezwel.
  Zoals nu moest Calon allang bij Jinek zitten om uitleg te geven hoe het werkelijk zit met de branden in \Argentinie.
  Soja teelt voor olien en vetten en vegetarische voeding.
  En van het afval (restproduct) sojaschroot maken onze dieren nog weer hoogwaardige eiwitten, anders moeten er nog veel meer bossen wijken voor de vegetarische voeding.

 • 306lsa

  Waarom mensen klakkeloos dingen over nemen en waarom sommige mensen heel graag bij een groep willen horen en waarom mensen willens en wetens soms geen feiten willen horen tegen hun groep een waar gebeurd verhaal van 1967 en daarna een film van gemaakt in 1981 The wave <>

 • farmerbn

  Op zich wel goed dat paardenmensen die vaak op Thieme stemmen nu zelf onder vuur liggen. Steunden ze eerst Thieme tegen de intensieve veehouderij, steekt Thieme met haar streakers de paardenmensen een mes in de rug. Na de paarden gaat ze over op de hondenbezitters enz. Hierdoor gaan haar kiezers naar een andere partij en zijn we van haar verlost.

 • glaasje

  Heel goed geschreven Leonie.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.