Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

‘Voer proberen zonder voorlichter op erf’

Via een webshop kunnen ondernemers voer bestellen voor onder andere vleesvee en kalveren. Het aantal klanten groeit nog wekelijks, aldus eigenaar Rob Nieuwenhuis. Hij ziet dat veehouders het gemakkelijk vinden om iets te kunnen proberen.

Voer bestellen via een webshop is nog nieuw in de agrarische sector. Sinds enkele jaren kunnen veehouders dat doen via vleesveevoer.nl en kalvervoer.nl; 2 websites van het voerbedrijf van Rob Nieuwenhuis en zijn collega August Offenberg. Beide hebben een historie in diervoeding. Naast voeders voor vleesvee bieden ze onder andere diverse soorten kalvermelk en speciaalvoeders voor jongvee, melkvee, schapen en varkens aan. Naast de toepassingen voor gebruik op agrarische bedrijven hebben ze een aantal voeders voor hobbydieren in het assortiment.

Rob Nieuwenhuis van Voerwaarts ziet een toename in afzet van mengvoer via internet. Een deel wordt in de eigen voerfabriek gemaakt. - Foto: Hans Prinsen
Rob Nieuwenhuis van Voerwaarts ziet een toename in afzet van mengvoer via internet. Een deel wordt in de eigen voerfabriek gemaakt. - Foto: Hans Prinsen

Waarom zou een veehouder via internet voer bestellen?

“Omdat het gemakkelijk is en veehouders keuze hebben uit verschillende producten van verschillende producenten. De meeste veehouders komen voor een speciaal product op de site zoals melkpoeder of biestvervanger. Er zijn ook klanten die gewoon eens wat willen proberen, zonder dat er direct een voorlichter op het erf staat. Als ze de site eenmaal gevonden hebben, kopen ze ook vaak andere producten.”

Hoe loopt het?

“We mogen niet klagen. We zijn 2 jaar geleden begonnen met 0 en inmiddels hebben we wekelijks enkele honderden unieke klanten verspreid over de 5 webshops. We merken dat het aantal bezoeken en bestellingen nog elke week groeit. De variatie in klanten is heel groot, van hobbymatig tot grote bedrijven. Een van onze medewerkers heeft bijna een dagtaak aan het bijhouden van de site.”

Kan een veehouder voor alles bij jullie terecht?

“Het zijn vooral de voersoorten in kleinverpakking en zakgoed. Grote productstromen in bulkvorm zijn niet mogelijk. Alles wordt zoveel mogelijk op pallets uitgeleverd. In Sinderen hebben we een kleine voerfabriek waar met name biggenvoeders worden gemaakt en waar we ook speciaalvoeders kunnen maken. Een deel van de producten is wel afkomstig van andere producenten.”

Krijgen klanten ook advies bij het voer dat ze via internet bestellen?

“In principe worden onze producten met alleen telefonisch advies verkocht. Maar als het nodig is, kunnen we langskomen voor een afspraak.”

Voer via internet is ook het goedkoopst?

“Dat claimen we niet te zijn, wel bieden we de voeders tegen een concurrerende prijs aan.”

Wat is de crux voor een goede site?

“Mensen moeten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Het aanbod moet voldoende groot zijn maar we zijn wel kritisch wat we erop zetten. We blijven nieuwe dingen ontwikkelen, zoals producten ten behoeve van de gezondheid. Als klein bedrijf kunnen we heel snel schakelen en hoeven niet met allerlei partijen te overleggen om iets nieuws te proberen.”

Eén reactie

  • witrug123

    wens jullie heel veel succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.