Rundveehouderij

Achtergrond 10 reacties

Denk mee over BVD en IBR

De verplichte bestrijding van IBR en BVD moest volgens de eerste plannen van LTO dit jaar van start gaan. De startdatum is inmiddels opgeschoven naar voorjaar 2017.

Buurlanden België en Duitsland liggen ondertussen vol op koers om binnen niet al te lange tijd IBR- en BVD-vrij te worden.

Vul de enquête in

Boerderij wil graag uw mening over dit onderwerp voor een artikel over de verplichte bestrijding en het steeds opnieuw uitstellen van een ingangsdatum.

De enquête is gesloten. Binnenkort leest u meer op Boerderij.nl over de uitslag ervan. 

Laatste reacties

 • jan1

  Het is alleen jammer dat de GD in deze een monopoly positie heeft. Hierbij opgeteld , dat de Elisa test niet waterdicht is.
  Blijft het dweilen met de kraan open.
  Was zelf via de GD vrij van BVD ( IBR ook) , ik ben de oorbiopten gaan gebruiken en heb die toen via BeterVee laten onderzoeken. Het heeft 3 jaar geduurd, voordat de GD mijn BVD vrije status heeft ingetrokken.
  In Belgie mag de Elisa test niet gebruikt worden om vrij van bvd te worden.

 • mtspopken

  Alle biopten die via betervee onderzocht worden worden ook door de GD erkend en ook bij BeterVee kom je voor de subsidie van ZuivelNL in aanmerking, want deze wordt direct op de factuur in mindering gebracht. Ik ben onlangs via deze weg gecertificeerd BVD vrij geworden. GD vindt dit niet erg leuk want monopolist zijn beviel hun goed!

 • awhurenkamp1

  Het is een grote geldklopperij. veeeeeeelste gevaarlijk en zeker B.v.d. en I.B.R. tegelijk dan maar zoals in het begin in de neus.maaaaaaaar dat is te lastig voor de dierenarts ik ben niet voor in de spier enten...

 • a.vermue@hetnet.nl

  L AAT DE PRODUCENTEN VAN DE ENTSTOF EERST HUN BIJSLUITER PUBLICEREN DAN WETEN WE IN IEDER GEVAL OP WAT VOOR MANIER WE MOETEN ENTEN.

 • PIETER123

  Wat staat in de bijsluiter dat je voor elke koe een nieuwe naald moet gebruiken net als bij paarden.? Zijn er al weer klachten bij bureau bijwerkingen vaccin IBR onderweg is er nog wel eens wat ruis.

 • Marco22

  Wil eerst een een contract dat eventuele schade voortvloeit uit de verplichte entingen vergoed wordt door de verantwoordelijken die ons dat opleggen.

 • mariapeel

  Vrij worden heeft alleen nut als iedereen ent import en ook vrije bedrijven. Anders kun je beter niks doen . Een vrij bedrijf wordt vroeg of laat anders weer besmet met het virus is het niet met aankoop dan door het wild vos ratten vogels zwijnen enz enz hoeveel bedrijven weer een uit raak krijgen na 10 jaar vrij te zijn . De alles enten ook import anders is het nutteloos

 • teunisenwilly1

  Wij zijn vrij. Hoezo komen ze hier nu mee had daar eer mee gekomen en verboden om in juni en jullie zo veel in te slepen overal vandaan werd nergens na gekeken.
  Mosterd na de maaltijd. Verplicht ieder zijn eigen vee op te fokken dat verkomt al veel problemen. en krimpt de fosfaat ook .

 • mvedder

  Als het net zo'n succes is als de salmonellabestrijding wordt het een drama

 • info48

  Door al die negatieve, angstige en sluwe argumenten die in Scandinavie, Belgie en Duitsland schijnbaar niet gelden zijn wij het " afvoerputje " van Europa geworden waar zij hun Kalfjes goedkoop kunnen dumpen en heir de prijzen laag houden te faveure van de grote kalver integratie.
  Het kost de melkvee houder 4 x geld: hoge bestrijding kosten, lagere productie en hogere uitval, lagere kalverprijzen, lagere prijzen voor fok- en gebruiks vee.
  In de commissie valt de ( over) vertegenwoordiging van de kalver/vleesvee sector wel op .....vertraging in de bestrijding????.....verwevenheid van functies???

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.