Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Pilot evenwichtsbemesting fosfaat van start

Zwolle – Melkveehouders die aantoonbaar meer opbrengst hebben dan gemiddeld kunnen zich tot één juli bij LTO Noord aanmelden voor de pilot evenwichtsbemesting fosfaat.

Uitgangspunt van de pilot is dat veehouders met een hogere gewasopbrengst ook meer kunnen bemesten. Voor de periode 2014-2017 is deze pilot opengesteld voor veehouders die voldoen aan een aantal voorwaarden. Eventuele deelnemers moeten kunnen aantonen dat ze drie achtereenvolgende jaren meer gewasopbrengst hadden dan dat er voor is bemest. Dat kan door middel van de kringloopwijzer van 2011, 2012 en 2013. Bedrijven die deze gegevens nog niet van drie jaar hebben maar wel een BEX over die periode kunnen met een kleine aanvulling van gegevens hun berekening compleet maken. Iedere deelnemer krijgt exta bemestingsruimte toegewezen en een officiële ontheffing van de forfataire gebruiksnorm door het Ministerie van Economische Zaken. De pilot wordt uitgevoerd door LTO in samenwerking met NZO, Nevedi en VLB.

Laatste reacties

 • maxisprint

  waarom hebben akkerbouwgewassen ook niet meer fosfaat nodig bij een hogere opbrengst ???

 • minasblunders1

  Deze regeling geldt ALLEEN voor intensieve veebedrijven, Maxisprint. De rest is verplicht zijn grond uit te mergelen.

 • boertje1971

  en alleen pilot met fosfaat kunstmest wat in derogatie al niet meer is toegestaan, volgens mij kunnen ze beter het zo bedenken dat je meer drijfmest mag aan wenden om fosfaat op peiltehouden/verhogen

 • Bert Roeleveld

  LTO doet tenminste iets , dus niet direkt afzeiken .

Of registreer je om te kunnen reageren.