Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuw cao-akkoord eierhandel en -verwerking

Cao-onderhandelingen met de eierhandel en eiproductfabrikanten hebben geleid tot een nieuw akkoord over de arbeidsvoorwaarden voor de komende twee jaar tot en met 31 december 2018.

In deze periode worden de salarissen van werknemers in de groothandel en verwerking van eieren tweemaal met 1,25% verhoogd. Anevei, de vereniging voor eierhandelaren en eiproductfabrikanten in Houten, en CNV Vakmensen zijn tevreden met het behaalde resultaat.

Onder de cao van de eierhandel en eiproductenfabrikanten vallen 1.500 werknemers en ruim 50 werkgevers. Op deze bedrijven worden jaarlijks de ruim 10 miljard Nederlandse eieren gesorteerd en verpakt voor Nederlandse en buitenlandse supermarkten, of verwerkt tot grondstof voor onder meer mayonaises, bakkerijproducten en pasta’s.

Looptijd vorige cao tot april 2012

De vorige cao, met het FNV als derde partij, liep tot april 2012. In de tussenliggende periode heeft Anevei haar leden geadviseerd om de cao-teksten te blijven volgen en jaarlijks een loonsverhoging toe te passen die in lijn lag met de verhogingen in andere levensmiddelensectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.