Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

België: fipronil-schade boeren € 14 miljoen

Belgische pluimveehouders hebben door de fipronil-crisis tot nu toe ongeveer € 14 miljoen schade geleden. Dat meldt de Belgische Boerenbond.

Dat bedrag is sinds augustus – € 10 miljoen – flink opgelopen, maar ligt nog altijd fors lager dan in Nederland. Dat komt vooral doordat de Belgische retail schadeclaims niet bij de boer maar bij de overheid legt. In Nederland stellen afnemers de sector juist wel aansprakelijk.

Volgens de Boerenbond loopt het schadebedrag van € 14 miljoen nog steeds op, maar dat gaat niet meer met grote stappen. In België zijn op dit moment nog elf pluimveebedrijven geblokkeerd. Daaronder zijn drie leghenbedrijven.

Eén reactie

  • Vhouder

    zet hier tegen over de winst van de fipronil vrije boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.