Pluimveehouderij

Nieuws

Opnieuw versoepeling vogelgriepmaatregelen

Aan het begin van 2017 zijn de beschermings- en toezichtsgebieden (BT) Biddinghuizen II en III ingetrokken.

BT-gebied Biddinghuizen II is per 31 december ingetrokken, Biddinghuizen III per 1 januari. Dit betekent dat de vervoersbeperkende maatregelen voor de bedrijven in deze twee gebieden zijn opgeheven.

Geplande versoepelingen

In een deel van het BT-gebied Biddinghuizen blijven bedrijven echter te maken houden met beperkingen, omdat BT-gebied Kamperveen een deel van de gemeente Dronten in Oostelijk Flevoland omvat. Het BT-gebied Kamperveen, ingesteld na een AI-uitbraak op 17 december op een eendenbedrijf, kan per 17 januari worden ingetrokken. Enkele dagen eerder – op 14 januari – is de intrekking van BT-gebied Abbega in Friesland voorzien, mits zich geen nieuwe besmettingen in dat gebied voordoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.