Pluimveehouderij

Nieuws laatste update:20 mei 2016

Tweede HPAI-uitbraak in Italië

In de Noord-Italiaanse stad Portomaggiore is een tweede uitbraak van hoogpathogene vogelgriep. Op een kalkoenbedrijf met bijna 50.000 dieren is hoogpathoge H7N7 vastgesteld, zo heeft Italië gemeld bij de werelddiergezondheidsorganisatie OIE.

Het is de tweede uitbraak in de regio Ferrara. Twee weken geleden werd een bedrijf met 17.000 uitloophennen in Portomaggiore geruimd nadat HPAI, eveneens van het type H7N7, werd vastgesteld. Het kalkoenbedrijf dat nu is besmet zou in de 3-kilometerzone van het eerst besmette bedrijf liggen, volgens het Franse platform voor de surveillance van dierziekten ESA. Beide uitbraken kwamen aan het licht nadat de bedrijven verhoogde uitval signaleerden. In een gebied van 10 kilometer rondom het eerst besmette bedrijf liggen nog acht andere pluimveebedrijven.

Voor pluimveetransport vanuit Italië gold vanaf de eerste vogelgriepuitbraak deze maand al een verplichte dubbele reiniging en ontsmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.