Pluimveehouderij

Nieuws 2835 x bekeken 7 reacties

PvdD wil Europees verbod op doden eendagshaantjes

In navolging van Luxemburg moet Europa een verbod instellen op het versnipperen van eendagshaantjes. Daarvoor pleit Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.

In Luxemburg is vorige week een wetsvoorstel ingediend om het doden van eendagshaantjes te verbieden.

'Kuiken in shredder is wreed'

Hazekamp roept andere EU-landen en de Europese Commissie op om het Luxemburgse voorbeeld te volgen. "Het in een shredder gooien en vergassen van levende kuikens, die amper uit hun ei zijn gekropen, is wreed. Het Luxemburgse versnipperverbod en de publieke verontwaardiging over deze praktijken zijn volkomen op zijn plaats", zegt Hazekamp.
In Nederland worden methoden onderzocht om het doden van eendagshaantjes uit te faseren.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Vermaas doet net in haar artikel dat Luxemburg al een verbod heeft op versnipperen van kuikens. Dit is niet waar en dat zegt ze zelf ook (wetvoorstel ingediend). Weer zo'n artikel waarvan je denkt dat de boerderij wat heeft met wakker dier of natuurmonumenten. Nog even en ook de Nederlandse pluimveehouders willen niets meer weten van boerderij (net als de boekhouders).

 • agratax(1)

  Waarom eendagshaantjes versnipperen, als we ze ook cadeau kunnen doen aan de PvdD en haar aanhangers. Hebben die mensen ook eens haantjes in de soep na maanden voeren en pamperen. nu moeten ze het wegens gebrek aanvlees doen met Groenvoer.

 • H.M. Hubers

  Er wordt géénéén eendagshaantje versnipperd. Ze slapen zachtjes in en worden vervolgens verkocht aan Europese dierentuinen om reptielen en roofdieren te voeden. Als dit niet meer mag, zullen deze dieren met andere dieren moeten worden gevoed.

 • Joerissen

  Ik zou wel eens willen weten hoeveel broederijen er in Luxemburg zijn? Lijkt me erg gemakkelijk om dit in Luxemburg in te voeren!

 • Zents beheer

  Joerissen, het is ongeveer net zo ingrijpend als een verbod op sneeuwballen gooien Afrika.

 • Joerissen

  Inderdaad Zents! Het is de eerste keer dat ik de PvdD blij heb zien worden van een dooie mus!

 • alex.janssen1

  ik ken wel een leverancier van 17 weekse hennen die in Luxemburg een groot marktaandeel heeft. deze broederij dood de haantjes zoals E. Hubers vermeld. in onze beleving de meest diervriendelijk en duurzame manier.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.