Pluimveehouderij

Nieuws 1732 x bekeken

Productie pluimveevlees blijft razendsnel groeien

De wereldwijde productie van pluimveevlees groeit 16% tot 131,26 miljoen ton in 2025.

Dat blijkt uit een analyse van het bureau Marktinfo Eier & Geflügel. De productie van pluimveevlees blijft dus sterk groeien in het komende decennium, maar minder snel dan in de afgelopen jaren.

De productie van varkensvlees zal komende tien jaar 11% groeien. Over tien jaar wordt mondiaal meer pluimveevlees geproduceerd dan varkensvlees, schrijven de analisten.

Grootste productiegroei in India

In de Europese Unie is de productiegroei met 5% tot 14,38 miljoen ton in 2025 minder sterk dan in andere delen van de wereld. Grootste toename van de pluimveevleesproductie wordt verwacht in India: 34% meer tot 3,42 miljoen ton in 2025. Op het aantal van 1,3 miljard Indiërs is dat niettemin weinig. Momenteel zit de pluimveevleesconsumptie in India op 1,9 kilo per hoofd van de bevolking. De productie van pluimveevlees stijgt het sterkst in de minder ontwikkelende landen, zoals Mexico, China, India en Brazilië.

In toonaangevende exportlanden van pluimveevlees wordt ook gerekend met een forse productiestijging komende jaren. In de Verenigde Staten groeit de productie 15% tot 23,7 miljoen ton in 2025. In Brazilië is de verwachte productiestijging 25% tot 16,84 miljoen ton.

Afrika steeds belangrijkere afnemer pluimveevlees

Het Afrikaanse continent wordt een steeds belangrijker afnemer van pluimveevlees, met Zuid-Afrika op kop. De analisten voorzien dat Vietnam en Saoedi-Arabië ook belangrijke importeurs van pluimveevlees blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.