Pluimveehouderij

Nieuws 3130 x bekeken 3 reactieslaatste update:23 sep 2015

Fransen willen hogere eierprijzen

Parijs – De Franse beroepsorganisatie voor de eiersector SNIPO wil dat de prijzen snel omhoog gaan. Volgens de organisatie is er vooral door de vogelgriep in de VS een tekort aan eieren in Europa ontstaan.

SNIPO denkt dat die situatie ook niet snel zal veranderen. Het Syndicat National des Industriels et Professionnels de l'Œuf berekent dat de Amerikaanse kippenstapel door de vogelgriep zo'n 11 procent kleiner is geworden. Daardoor is de Europese en dus ook de Franse markt uit zijn evenwicht geraakt.

Eiertekort Europese markt

''Het aanbod is niet voldoende voor de belangrijke toename van de vraag. Het tekort aan eieren op de Europese markt wordt geschat op 8 à 9 procent en die situatie zal zeker het hele jaar nog duren", aldus voorzitter Philippe Domet.

'Prijzen die afnemers betalen niet langer houdbaar'

"De prijzen die afnemers van eieren of eierproducten momenteel betalen, zijn niet langer houdbaar. Er moet een onmiddellijke verhoging komen. Wij denken ook niet dat dat er toe zal leiden dat de consument minder eieren gaat kopen, de vraag blijft op hetzelfde niveau. En als er weer overproductie dreigt, dan kunnen we dat in onze sector zo bijsturen.'' zegt de SNIPO-voorzitter.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Ze kunnen de overproductie snel bijsturen maar als er een tekort van 8 tot 9 procent is op de Europese markt dan maakt dat blijkbaar voor de prijs geen verschil. Dan valt er ook niet veel te sturen lijkt me. Beetje een raar verhaal van het Syndicat National des Industriels et Professionnels de l'Œuf.

  • De Toekomst

    Ik zou zeggen een week niet leveren, maar ja wie doet dat?

  • Barneveldsei

    De toekomst : Wij moeten elke week leveren. Anders krijgen we een bestuurlijke boete. Het tuchtrecht bestaat niet meer, daar konden we nog ons verhaal kwijt zodat we met een waarschuwing vanaf kwamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.