Pluimveehouderij

Nieuws

46 HPAI-uitbraken in Nigeria

Parijs – Nigeria heeft 46 nieuwe uitbraken van hoogpathogene vogelgriep gemeld bij de Wereldorganisatie voor Diergezondheid (OIE).

In totaal werden 142.382 stuks pluimvee, voornamelijk leghennen, geruimd in de staat Plateau. Het ging om besmettingen met het H5N1-virus, waarvan het land sinds januari dit jaar met uitbraken kampt, bij zowel 'backyard farms' als commerciële pluimveebedrijven.

Ook in vier andere landen in West- en Centraal-Afrika is het H5N1-virus in de eerste helft van 2015 aangetroffen. Niger, Ivoorkust, Burkina Faso en Ghana hebben alle uitbraken van het HPAI-virus gemeld bij de OIE.

Het is voor het eerst sinds 2008 dat de West-Afrikaanse landen kampen met H5N1-uitbraken. Volgens wereldvoedselorganisatie FAO zijn er tot en met juni 1,7 miljoen dieren in West-Afrika geruimd vanwege besmettingen met het virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.