Pluimveehouderij

Nieuws

Eierexport EU stijgt eerste kwartaal

Brussel - De eierexport van de EU is het eerste kwartaal dit jaar met 0,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In totaal voerde de EU 55.722 ton eieren en eiproducten uit, exclusief broedeieren.

Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De export naar Zwitserland en de Verenigde Arabisch Emiraten is hard gegroeid. Zwitserland nam 10 procent meer eieren af van de EU en neemt een vijfde van de uitvoer voor zijn rekening. De Arabische Emiraten kochten 6.887 ton eieren en eiproducten, bijna net zoveel als soms in heel jaar.

De uitvoer naar de belangrijkste exportmarkt van de EU, Japen, daalde fors in het eerste kwartaal: 14 procent tot 15.481 ton.

Het belangrijkste importland van eieren voor de EU is Indië. Dit land leverde 1.480 ton eieren en eiproducten aan de de EU, dat is 42 procent van alle import. Nummer twee van leveranciers is Argentinië.

Of registreer je om te kunnen reageren.