Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Gemeente Asten ruimt door tornado getroffen pluimveebedrijf

Heusden - De gemeente Asten heeft de 11.000 kippen op het door een tornado getroffen pluimveebedrijf in Heusden geruimd.

De kippen zaten sinds de tornado de stal verwoestte zonder voer en vers water. "Het dierenwelzijn staat voor ons voorop", legt woordvoerder Peter Greijn van de gemeente Asten uit aan Omroep Brabant. Normaal is dit volgens de woordvoerder een zaak van de verzekering, maar 'omwille van het dierenwelzijn' kon er volgens hem nu echt niet meer langer worden gewacht.

Laatste reacties

 • hout&co

  Jeemig.
  Opvang was niet mogelijk zeker.
  En hoe moeilijk is het om een tankwagen te laten komen met drinkwater.

 • Burnetti

  Een gemeente die ruimt is erg ongewoon.

 • agro1


  tussen droom en daad staan ambtelijke regels en soms practische bezwaren.

 • Jan van het Zand

  Een gemeente die niet laks is. Dat mag inderdaad in de krant.
  Beter een besissing nemen dan afkijken en wachten en geen beslissing nemen. Of het de juiste beslissing is, mogen we voor de ondernemer hopen.

 • boerke brabant

  kippen zaten onder de asbestvezels. Achteraf weet iedereen het natuurlijk beter, denk dat de gemeente kordaat en (met de kennis van dit moment) juist gehandeld heeft.

 • podolski


  Ik vertrouw die gemeente voor geen cent. Wat is er gemakkelijker dan wat graan strooien en water neerzetten?

  Maar als ze onder de asbest vezels zaten is het ruimen, natuurlijk weer de goedkoopste oplossing geweest. Wat begrijpelijk is, maar speel dan geen mooi weer met te verwijzen naar dierenwelzijn.

 • agro1


  wat graan strooien en water neerzetten?? voor 11.000 dieren? als de voer- en waterlijnen serieus defect zijn, denk ik dat er niet veel meer werkbare oplossingen zijn. anders: zachte heelmeesters en onwelriekende wonden. dit voorkomen getuigt volgens mij indien niet van wijsheid, dan toch zeker van gerijpt inzicht.

 • Jan van het Zand

  Er is een actiegroep in het geweer gekomen tegen de gemeente.

  De actiegroep komt weer als mosterd na de maaltijd. Waar waren ze toen de kippen behoefte hadden aan water en voer. Geen actievoerder te bekennen.
  Maar nu de kippen geruimd zijn, laten ze van zich horen.

  Tja, mediageile actievoerders, zullen we maar denken.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.