Pluimveehouderij

Nieuws 1343 x bekeken

Vleeskuikenhouderij in RTL-programma 'Wist je dat'

Emmen - In het RTL-programma 'Wist je dat' wordt komend weekend aandacht besteed aan de Nederlandse vleeskuikenhouderij.

Voor de aflevering is een reportage gemaakt bij pluimveepraktijk Gezondheidscentrum voor Pluimvee (GvP), waarbij onder andere een vleeskuikenbedrijf wordt bezocht.

Het GvP laat weten hiermee een steentje bij te willen dragen aan een juiste beeldvorming over de Nederlandse pluimveesector, en is tevreden met hoe de beelden uiteindelijk voor de uitzending zijn gemonteerd. In het programma wordt aandacht besteedt aan diergezondheid, nieuwe houderijsystemen als X-Treck (waarbij de kuikens in de stal uitkomen) en onderzoek binnen de sector. Naast een vleeskuikenbedrijf bezoekt presentator Koert-Jan de Bruijn onder andere ook het laboratorium van de dierenkliniek. Volgens GvP een kans om te laten zien hoe het er in de praktijk echt aan toe gaat binnen de vleeskuikensector, omdat media vaak een onjuist beeld schetsen. De uitzending is zaterdag bij RTL4 te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.