Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Geen vogelgriep bij onderzochte bedrijven Barneveld

Den Haag - Er is geen vogelgriepvirus aangetroffen op de zeventien omliggende bedrijven van het met laagpathogene vogelgriep besmette bedrijf in Barneveld.

PCR-testen hebben geen positief resultaat laten zien. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken. Maandag wordt het onderzoek afgerond.

Afgelopen donderdag werd bij een pluimveebedrijf in Barneveld laagpathogene vogelgriep geconstateerd. Zo'n 30.000 leg kippen van het bedrijf zijn geruimd en de omliggende bedrijven in het 1 kilometergebied zijn gescreend. In dit gebied is een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel ingesteld. Ook geldt een ophok- en afschermplicht voor commercieel gehouden pluimvee. Deze maatregelen blijven tot en met 2 april 14.30 van kracht.

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Die omliggende bedrijven zijn ook weer behoorlijk gedupeerd! Nuzijn er eindelijk fatsoenlijke prijzen, en na 2 april is het pasen en duikt de prijs natuurlijk weer na beneden en kunnen ze dan pas leveren!

 • zeelander

  Hopelijk is de nederlandse pluimvee wereld aan een ramp ontsnapt dat er geen verdere besmettingen zijn
  En ik mag hopen dat de collega.s de kippen binnen houden
  En wie ze toch naar buiten doet
  En daar door weer elders een uitbraak is
  Heeft toch wat uit te leggen
  Nu je beseft dat je de toekomst van de hele sector op het spel zet

 • peter1939


  alle watervogels ook binnen houden zou nog beter zijn.....

 • PetervanKempen


  @spotvogel ontbreekt nog om te beweren dat het virus door de boer zelf komt............... Gelukkig alleen daar zieke dieren, dat had erger gekund.

 • Spotvogel

  Helemaal mis Peter. Ik heb nergens gezegd dat het door de boer komt, maar dat dieren in stallen het virus ontwikkelen tot hoogtoxisch , dat boeren die mest uitrijden en dat op weiden en akkers de wilde vogels ermee besmet raken.  Dat verzon ik niet zelf, maar is ook de conclusie van het proefschift waarop Dr Jacintha van Dijk op 6 oktober is gepromoveerd.
  Alles over de waarheid achter en rond de Vogelgriep kun je downloaden en lezen op www.kippenmoord.nl   

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.