Pluimveehouderij

Nieuws

Sunbro-kuikenstal trekt duizenden bezoekers

Duizenden mensen hebben afgelopen vrijdag en zondag een kijkje genomen in de bijzondere vleeskuikenstal van Paul Grefte in Markelo (Ov.).

Vrijdag 5 september was de officiële open dag van de Sunbro-kuikenstal. Medewerkers van het ingehuurde cateringbedrijf schatten dat er zo'n 1.000 bezoekers op het evenement zijn afgekomen. Op zondag 7 september verwelkomde Paul Grefte nog meer mensen in zijn nieuwe stal. De kuikenhouder nam met zijn bedrijf deel aan de Open Bedrijvendag 2014 in Hengevelde, het dorp waar Grefte zijn thuislocatie heeft. "De Open Bedrijvendag wordt eens in de vijf jaar georganiseerd. Deze editie was een groot succes, met liefst 15.000 bezoekers. Als je bedenkt dat er zo'n 1.500 mensen in Hengevelde wonen, is dat een enorm aantal", vertelt Grefte.
Om ook bedrijven in het buitengebied van Hengevelde te betrekken bij de Open Bedrijvendag had de bedrijvenvereniging een speciale busroute uitgestippeld. Bezoekers konden gratis instappen om de bedrijfslocaties buiten de dorpskern te bezoeken. "Het waren twee drukke, maar ook twee heel mooie dagen", aldus Grefte, terugkijkend op het afgelopen weekend. "We hebben veel positieve reacties gekregen op onze stal, geweldig!"
De Sunbro-stal wordt morgen (woensdag 10 september) in gebruik genomen. Lees in Pluimveehouderij van vrijdag 5 september een uitgebreide reportage over Greftes bedrijf. Bekijk hier een fotoserie van de Sunbro-stal. ​

Of registreer je om te kunnen reageren.