Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Amerika vreest Russische importstop pluimveevlees

New York - De Amerikaanse pluimveevleessector vreest dat Rusland een importstop zal gaan doorvoeren voor Amerikaans rundvlees. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters.

Aanleiding voor de Amerikaanse vrees is de vondst van het antibioticum tetracycline in enkele partijen pluimveevlees die Amerikaanse bedrijven hadden geëxporteerd naar Rusland. De Russen maken melding van die vondst op de site van hun voedselveiligheidsdienst, Rosselkhoznadzor. De Russen vonden het antibioticum in vlees afkomstig van de bedrijven Equity Group Kentucky, JCG Food uit Georgia en twee vestigingen van het bedrijf Peco Foods. Ze hebben de Amerikaanse Veterinary Service op de hoogte gesteld van de bevindingen en uitgesproken dat ze de aanwezigheid van tetracycline onaanvaardbaar achten. Bovendien dringen ze aan op extra lab-onderzoek in het vlees afkomstig van de gewraakte bedrijven.

De Amerikaanse sector vreest nu dat Rusland deze vondst zal gaan hanteren als argument voor een totale importstop onder het mom van allerlei tekortkomingen en besmettingen van het vlees. Zo'n stap zou moeten worden gezien in het licht van de sancties die Amerika heeft doorgevoerd tegen Rusland naar aanleiding van de politieke ontwikkelingen rond Oekraïne en de vliegramp met het Maleisische toestel MH17. Rusland staat er om bekend dit soort argumenten te hanteren om een importstop in te stellen.

Rusland is de tweede importeur van Amerikaans pluimveevlees na Mexico. Het land importeerde vorig jaar 276.100 ton pluimveevlees, zo'n acht procent van de totale Amerikaanse export.

De Amerikaanse Poultry and Egg Export Council adviseert aan de exporterende bedrijven om nauw in contact te blijven met hun Russische handelspartners om zo op tijd op de hoogte te zijn van dreigende beperkingen van Russische zijde.

Laatste reacties

  • W.postduif

    Met dank aan de politici in het westen . Met een hele grote bek. Ben benieuwd of ze de schade aan de sectoren ook gaan vergoeden .waar is die zogenaamde solidariteit?????????????

  • gjcamps

    In de kop van het artikel staat wel een fout, 'de pluivee association' en even later staat er 'rundvlees' . Volgens mij wordt de gevonde tetracycline gebruikt bij rundvee als groeibevorderaar. Svp artikel corrigeren.

  • j swennen

    Wanneer sancties tegen Israel wegens massamoord?

Of registreer je om te kunnen reageren.