Pluimveehouderij

Nieuws 18 reacties

SGP wil strengere handhaving legbatterijverbod

Den Haag - De SGP vindt dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in Brussel met de vuist op tafel moet slaan in verband met de slechte naleving van het legbatterijverbod voor pluimvee.

Per 1 januari 2012 is het in de Europese Unie verboden om kippen in de traditionele legbatterijen te houden. Verschillende lidstaten voldeden niet tijdig aan dit verbod. Het Europese Hof van Justitie heeft Italië recent veroordeeld voor het niet naleven van het kooiverbod. Italië kreeg echter geen boete opgelegd, maar moest wel de gerechtskosten betalen. De SGP-fractie vraagt zich af waarom zo ruimhartig opgetreden wordt tegen lidstaten die tekortschieten bij het naleven en afdwingen van afgesproken regelgeving en zijn bezorgd over de precedentwerking. De SGP vraagt Dijksma tijdens de landbouwraad volgende week in Brussel met de vuist op tafel te slaan over de naleving van het kooiverbod, mede in het licht van de huidige financieel-economisch lastige situatie in de Nederlandse legpluimveehouderij.

Laatste reacties

 • Koen Franken

  Hoop dat onze belangenbehartigers nu ook druk gaan uitoefenen op Dijksma , maar ook dat wakker dier dit aangrijpt .
  Zet natuurlijk wel aan het denken dat de SGP dit moet aanzwengelen en het CDA zit te slapen

 • trijnie

  En als de lidstaten niet volgen: een import verbod voor deze eieren.
  Waarom onze eigen eierboeren naar de filistijnen helpen.

 • yongone

  Als elke boer stickers krijgt met 'dit produkt bevat kooi eieren' en door de winkels gaan en op alle produkten plakt, waar dit niet tegen kan worden gesproken en dit onstersteunen met een website en app dan kunnen we dit ook zo zelf wel regelen.
  CONSUMENTEN INFORMEREN !!!!!!!

 • Barneveldsei

  WD zal nooit actie voeren over dier welzijn over de grens. Hun principe is dat Nederland geen dieren heeft voor productie, alleen hobbyisten mogen dieren hebben.

 • eggfarmer

  Hulde aan de SGP! Werkelijk de enige politieke partij die écht werk maakt van landbouwzaken!

 • John*

  nouja het is dan vooral voor de koekfabrieken en andere verwerkers. die moeten het dan op verpakking plakken, ziet de consument niets meer van. ik geloof niet dat er nog batterij eieren in de schappen liggen..

 • trijnie

  Nee John, er liggen geen batterijeieren meer inde winkel maar ze zijn onzichtbaar aanwezig in koek en gebak en in saldes, mayonaise, slasaus, en heel veel meer en de consument merkt dat niet.
  Yongone, het is nog niet zon gek idee om het aan de ''grote klok'' te hangen.
  En van mij gaat er een mail naar WD. Dat is best wel iet waar ze gemakkelijk aandacht aan kunnen geven.

 • zon

  Dijksma zal de nl pluimveesector kleiner willen maken en zal de zaak dus wel gaan lengen.Zeer droevig dat we zo'n staatsvrouw hebben die tegen de landbouw is.
  Ook mijn hulde aan de SGP.

 • Evert1

  ook al staat er bereid met scharreleieren op. let op woordje met! zit maar aantal procent scharreleieren in.
  hulde aan SGP

 • trijnie

  Dat heb ik gemerkt vandaag Evert. Een bakje salade: 25% scharrelei, het stond er zo wazig op dat ik het er met mijn man over had of er nu in totaal 25%ei inzar of dat het maar25% scharrelei was.
  Je wordt beduveld waar je bij staat.
  Misschien iets voor de NVWA want dit mag toch niet.

 • Cornelis61

  Eindelijk een partij met hart voor de boeren, waarom stellen we geen EU controle eenheid in, samengesteld uit personen uit diverse landen uit de EU die in elk land mogen controleren en mistanden aan de kaak mogen stellen. Ook de bankmensen in de EU moeten dit aankaarten bij de Euro parlementariërs. Dit is immers slecht voor de financierbaarheid van de bedrijven die zich wel aan de regels houden. De banken kunnen best wel wat zekerheid gebruiken bij hun stresstest.

 • tjeu24

  eindelijk gaan de ogen in den haag ook open

 • yongone

  #trijnie, waarom mail naar wd dit kunnen we zelf wel wij porduceren die eieren onze belangenbehartigers vinden andere zaken belangrijker.
  Dus zelf iets op zetten. Food watch zoekt ook zo iets.

 • peter1939

  Waar is de rest van zogenaamde boervriendelijke partijen met openlijke steun voor dit standpunt?hulde aan SGP. Jammer dat CDA en CU niet thuis geven mbt deze kwestie, vorm toch eens een blok voor eerlijke concurrentie....

 • trijnie

  Yongone, ik denk dat WD wel degelijk in die richting ietsou kunnen doen en dat dit goed zou overkomen. Het zou ook beter zijn dan de halve waarheden die ze nu verkondigen en de consument mee bewerken zoals nu weer de plofkip met versleten poten en een kale onderbuik.
  Maar , het is waar, jullie kunnen je eigen boontjes wel doppen en anders jullie belangenvereniging LTO wel en er zit nu ook nog een twentse madam in Brussel.

 • trijnie

  Beste mensen,jullie vijand is begonnen met een actie tegen de kooieieren.
  <>

 • trijnie

  Punt vergeten.
  <>

 • alco1

  We zeggen het hier al zolang. Je moet de eisen bij de super leggen en niet bij onze eigen boeren. Het is eindelijk tot ze doorgedrongen.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.