Pluimveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:14 mei 2014

Tweetalig boek over kippen gepresenteerd

Afgelopen zaterdag is op Wereld Pluimveevleesdag in het Pluimveemuseum in Barneveld het boek Kippen/Chickens gepresenteerd.

Het door Hans L. Schippers, Piet C.M. Siemons en Pieter Borst in het Nederlands en Engels geschreven boek is liefst 272 pagina's dik. Het boek, dat bijna 2 kilo weegt, is uitgegeven door Roodbont. Het boek beschrijft de geschiedenis van de kip, vele kippenrassen en de rol van de kip in de kunst. De verhalen zijn geïllustreerd met ongeveer 350 historische en hedendaagse afbeeldingen.
Prof. dr. Maarten Th. Frankenhuis, voormalig directeur van Artis en emeritus hoogleraar bedrijfspluimveegeneeskunde, schreef het voorwoord. Hij sprak ook tijdens de boekpresentatie. Aansluitend aan de boekpresentatie was er voor de genodigden een barbecue, aangeboden door Nepluvi in het kader van Wereld Pluimveevleesdag.
Hij boek (ISBN 978-90-8740-162-7) is te bestellen bij uitgeverij RoodBont in Zutphen, tot 1 juni met voorverkoopkorting (€29,95 i.p.v. €34,95). Het boek is te bestellen op de website van Roodbont.

Discussieer mee op Boerderij Connect en win het boek Kippen/Chickens. Klik hier voor meer informatie.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.