Pluimveehouderij

Nieuws 8 reacties

Accon AVM maakt geen inkomenscijfers meer openbaar

Accon AVM Accountants verstrekt voorlopig geen cijfers over voerwinsten en inkomens van pluimvee-, varkens- en melkveebedrijven aan de (vak)pers. Dit heeft Accon AVM na intern beraad besloten.

Volgens Accon AVM ligt het openbaar maken van deze cijfers gevoelig bij een groep veehouders die cijfers aan Accon AVM beschikbaar stelt, vanwege de vrees voor misbruik van de cijfers door handelspartijen en/of inkopers van supermarkten. Hoewel hierbij volgens Accon AVM meer sprake is van emotie dan van ratio, geeft het bedrijf wel gehoor aan de vrees van de klanten.

Accon AVM gebruikt de cijfers die klanten beschikbaar stellen alleen nog intern en voor adviezen naar klanten.

In februari deelde Abab Accountants en Abab Consultants bv in Tilburg mee geen financiële cijfers meer bekend te maken aan de (vak)pers, nadat Abab constateerde dat steeds meer klanten niet blij waren met 'hun' resultaten in de pers. Abab stelt met ingang van dit jaar de cijfers uitsluitend nog beschikbaar aan zijn klanten.

Laatste reacties

 • koestal

  goede zaak,er wordt meer misbruik van gemaakt dan is bedoeld

 • Fredrika

  Lijkt me een goed besluit. Van het MKB, accountantskantoren, makelaars, onze tand- en huisartsen en heel veel andere bedrijven worden toch ook geen cijfers bekend gemaakt? Goede interpretatie van de cijfers is voor buitenstaanders erg lastig, bovendien wat heeft iemand eraan om de resultaten te kennen van een voor hen vreemde branche? Hopelijk volgen de andere grote accountantskantoren in dit besluit.

 • pb1974

  eindelijk zijn ze op de goede weg, want van een kleding winkel of supermarkt zie ik ook nooit cijfers waarom van ons als boeren wel

 • w v gemert

  Goede zaak, als er een schaap over de dam is volgen er meer.
  Voor die acc. die niet willen even druk uitoefenen en volgen geruisloos.

 • wiersma k

  correct zo hoort het

 • John Claessens

  Wij staan er ook achter over deze ontwikkeling . Laten we deze cijfers intern houden .

 • Probe

  Maar dan ook terughoudend zijn met info richting journalisten. Bijvoorbeeld die rapportages over open dagen en nieuwe stallen. Geen bedragen daarin noemen!

 • pantass

  precies probe,ook in artikelen in vakbladen niet meer gaan opscheppen of laten verleiden om over inkomsten, V.C e.d te praten. mijn voerleverancier mag de voetzool scores weten, maar dat is het dan ook. die jongens lopen ook maar te strooien met cijfers als ze een nieuwe klant binnen willen halen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.