Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Agrifirm: gescheiden mesten van hanen en hennen

Apeldoorn - Agrifirm feed heeft een nieuw vleespluimveeconcept ontwikkeld. Het Line-Upconcept komt er op neer dat hanen en hennen gescheiden worden gemest. Het saldovoordeel zou op die manier op kunnen tot wel 4 euro per vierkante meter.

In het systeem wordt gewerkt met speciale hennen- en hanenvoeders, die zijn toegespitst op de specifieke behoefte van de dieren. Het zorgt voor een betere voerbenutting, droger strooisel, minder voetzoollaesies en gezondere dieren met beter rendement. Het systeem vergt wel investeringen voor het aanbrengen van een afscheiding in de lengte van de stal en een gescheiden voersysteem voor de beide afdelingen in de stal die zo ontstaan.

Laatste reacties

  • KJkip

    Om dit op grote schaal toe te passen lijkt mij in ovo geslachtsbepaling noodzakelijk. Is dit inmiddels mogelijk??

  • Timpie

    hoezo 'investeringen voor het aanbrengen van een afscheiding'? gewoon twee verschillende stallen is toch veel logischer?

  • vannoord

    De kuikens worden gesext, de hennen worden uitgeladen voordat ze vervetten. De hanen krijgen dan de hele stal en kunnen verder groeien. Dit zorgt voor een betere benutting van de m2.

Of registreer je om te kunnen reageren.